Abone Ol

Fuhuş çetelerinin korkulu rüyası! Kim bu kadın komiser?

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri aralarında tanınmış manken, DJ, fotomodel ve kadın satıcılarının bulunduğu fuhuş şebekesini çökertmişti.

Fuhuş çetelerinin korkulu rüyası! Kim bu kadın komiser?

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Kumar Büro Şubesi’nin çift yıldızlı kadın komiseri Gökçe Kaynaroğlu, 2009 yılından bu yana yönettiği operasyonlarla İstanbul’da fuhuşa ve kumara darbe vurdu. Çantasındaki silahı ile operasyonlara katılan güzel komiser, fuhuş şebekelerinin korkulu rüyası...

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri aralarında tanınmış manken, DJ, fotomodel ve kadın satıcılarının bulunduğu fuhuş şebekesini geçtiğimiz ay düzenlediği “Barbie operasyonu”yla çökertmişti. Türkiye’nin önemli isimlerinin de adının karıştığı ve gündeme damgasını vuran bu büyük operasyonun arkasında ise, bir kadın komiser bulunuyor. Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Kumar Büro Amirliği’nde görevli çift yıldız komiser Gökçe Kaynaroğlu, ilk günlerden itibaren operasyonu yönlendiren ve yöneten kişi. Gürpınar’da ekipler amiriyken, 2009 yılında başarıları nedeniyle Asayiş Şube’ye tayin olan Kaynaroğlu, bu süre içerisinde birçok büyük fuhuş ve kumar operasyonuna imza attı. Kadın ve erkek dedektiflerden oluşan onlarca kişilik ekibi, İstanbul’da her gece arka arkaya fuhuş ve kumar operasyonları düzenliyor.

Kaynaroğlu alışılmışın aksine masa arkasında operasyonları planlayan bir ekip lideri değil. Tam bir saha kadını. Büronun operasyonlarına bizzat katılıyor ve operasyonları olay yerinde yönetiyor. Bir gece ekipleri ile birlikte kaçak bir kumarhaneyi basarken, bir başka gece ünlü eğlence mekanlarına ve otellere fuhuş baskını yapıyor.

Her kadının yanından ayırmadığı çantasında ise makyaj malzemelerinin yanında silahını taşıyor. Gerektiğinde silahını da çekerek operasyonların kaderini belirliyor. Operasyon olmadığı zamanlarda teknik takip odasına geçen Kaynaroğlu, takip altındaki çete üyelerini dinliyor.

Operasyonu bizzat yönetti

Türkiye’nin gündemine oturan Barbie operasyonunu bizzat yöneten Kaynaroğlu, şebeke lideri Dinçer Dinçsoy’un mankenler, futbolcular ve iş adamlarından oluşan fuhuş çarkını çökertebilmek için tam 1.5 yıl hazırlık yaptı. Teknik ve fiziki takip yapan Ahlak Kumar Büro ekipleri, şebeke üyelerini ve fuhuş buluşmalarını adım adım izledi. Üstelik bu takipler sanıldığı kadar kolay değildi. Çünkü ilk operasyondan ağzı yanan şebeke lideri Dinçsoy, takipten kurtulmak için sürekli telefon numaralarını değiştiriyor, çete üyeleri kendi aralarında konuşurken şifreli kelimeler kullanıyordu. Dinçsoy bu süre içerisinde 24 kere telefon hattı değiştirse de Kaynaroğlu’nun takibinden kurtulamadı. 25 kişilik fuhuş şebekesi polisin operasyonu ile yakalandı.
Dinçsoy’un yönettiği şebekenin inanılmaz bağlantıları olduğunu ve tüm işlerini büyük bir gizlilikle gerçekleştirdiğini belirten Kaynaroğlu, “1.5 yıllık takip sırasında inanılmaz olaylara şahit olduk. Takip etmek kolay değildi ama bunun üstesinden geldik. Şebekenin tüm bağlantılarını ortaya çıkarttık. Operasyonlarımız devam edecek” diyor.