Abone Ol

Fuat Uğur, Hıncal Uluç'u nasıl Ergenekoncu ilan etti?

ATV Haber Genel Yayın Yönetmenliği görevinden alınan Fuat Uğur, bir teşekkür mektubu kaleme aldı. Ancak bu mektup öyle böyle değil, şok suçlamalar var.

Fuat Uğur, Hıncal Uluç'u nasıl Ergenekoncu ilan etti?

İŞTE O MAİL

SEVDİĞİM TÜM YAZARLARA TEŞEKKÜR

ATV Haber Genel Yayın Yönetmenliği görevinden ayrılmış bulunuyorum. Şimdiki görevim,bu sezonun ikinci yarısında başladığım ve Nazlı Ilıcak ile hazırlayıp sunduğumuz Siyaset
Kazanı programını devam ettirmek olacak.

1.Ergenekon davasının açıldığı günlerde başlayan görevim,böylece 2.Ergenekon davasının açıldığı gün sona erdi.İlginç bir rastlantı ama,Atv'nin haberlerini en çok "Ergenekon haberlerini çok yaptı,masum insanları karaladı,tarafsız değildi" diye yok etmek isteyenler açısından bakıldığında bu ayrılık mutluluk verici bir durum olsa gerek.

Zaten Ergenekon medyasının Sabah'taki uzantısı Hıncal Uluç'un daha ilk günden yeni göreve başlayan arkadaşımıza "Hoşgeldin" yazısı yazarken Atv Haberden nefretle sözetmesi de bu görüşümü teyit eden bir nokta.

Bu ekip ana akım kanallar arasında ilk dörde giren atv haber bülteninin ezberi bozan yayınlar yapmasına tahammül edemedi. Bunu bir STV'nin,Kanal 7'nin yapması onlar için rahatsızlık verici olmuyordu.Çünkü Ergenekon darbecilerine karşı çıkanların muhafazakar ve İslami kesimden olmasını,bu alanda sınırlı kalmasını doğal buluyorlardı.

Kendileri açısından bunu izah edebilmek kolaydı.Ama ATV Haber yüzünden "canım zaten bu davanın karşı tarafı İslamcılar" diyebilme lüksü ellerinden alınmış oluyordu.Atv'nin haberlerinde "demokrasi,insan hakları ve hukuk" vurgusunun aralıksız ve altı çizilerek yapılması çok can sıkıcıydı.Üstelik rating silahıyla vurulmak istenmesine,çok tartışmalı ve şüphe uyandıran bu sisteme rağmen,Hıncal Uluç adlı müptezelin (Müptezel: Saygınlığını yitirmiş,değersizTDK Sözlük) yazdığı gibi "yerlerde sürünen" bir ratingi yoktu atv haberin.Kısaca örneklersek; 1.kanalı yüzde 18, 2.kanalı yüzde 15, 3.kanalı yüzde 13-14 izliyorsa,4.olan atv haberi de yüzde 11-12 bazen 13 izliyordu.

Bu sıralamada "yerlerde sürünme" tabiri en çok yüzde 4-5 gibi izlenme oranlarında söylenebilir.

Bu arada rating şirketi AGB'nin sahtekarlıkları iyice ayyuka çıktığı içindir ki,şimdi bu şirket yeni açılacak ihaleden çekiliyor,öte yandan da TRT kendi rating analizlerini yaptırmak için ayrı ihale açıyor.

Aslında 2 hafta önce tahammülsüzlük öyle bir boyuta vardı ki atv haberin yayınları,üzerine korsan yayın çıkılarak engellenmeye çalışıldı.

Bir "korsan" tam atv haber yayına başladığında güçlü bir şekilde yayına çıkıyor ve bizim yayınımızı donduruyordu.Bunu alt yazılarla seyirciye duyurduk,savcılık başvuruları yaptık ama korsanlar tespit edilemedi.

Sonuçta herkes biliyordu ki atv haberin etkisi ratinglerde gösterildiğinden daha çoktu ve 4-5 milyon kişiye ulaşıyordu.

Neyse,sonuçta bu patronumuzun takdiridir,saygı duymak gerekir.Daha etkili olacağını düşündüğü bir haberci arkadaşımıza;Erdoğan Aktaş'a devretmiştir görevi.

Bu süreçte sizlerden hem mikrofon uzatarak hem de yazdıklarınızdan alıntılar yaparak atv habere bol bol katkı aldım.

Bazı dostlarımızla da zamanları elverdiğince Siyaset Kazanı programında birlikte olduk,olmaya da devam edeceğiz.Çok teşekkür ediyorum.

Kendilerini tutamayıp yazanların yanısıra o sevinçli sessizliğin sesini ben duyuyorum.Ama dostlarımın sayısının bu haber bültenlerine inananların sayısının daha çok olduğunu biliyorum.Onun için kimseye kırgın değilmi.Sonuçta biliyorum ki dostlarımız düşmanlarımızdan daha fazla.

Sevdiğim tüm yazarlara;size,en içten sevgi ve dostluk dileklerimi iletiyorum.

Fuat Uğur

Fuat Uğur bu e-maili kimlere gönderdi?

Fuat Uğur bu e-maili Sabah Gazetesi'nden Emre Aköz,Nazlı Ilıcak,Engin Ardıç,Mahmut Övür,Şeref Oğuz,Star Gazetesi'nden Mehmet Altan,Eser Karakaş,Ahmet Kekeç,Şamil Tayyar,Aziz Üstel,Zaman Gazetesi'nden Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'ya,Bugün Gazetesi'nden Aykut Işıklar ve Gülay Göktürk'e,Taraf'tan Markar Eseyan,Neşe Düzel'e gönderdi.

Fuat Uğur bu yazıyı Hıncal Uluç'un 7 Ağustos 2009 tarihinde yazdığı "Hoşgeldin Erdoğan!.." başlıklı yazıdan 3 gün sonra gönderdi.

Bakalım bu sözler hem usta köşe yazarında hem de 10.katta nasıl yankı bulacak?

Medyaradar