Abone Ol

FT: Erdoğan Başkanlığa kadar ülkeyi OHAL ile yönetecek

Dünyanın en saygın gazeteledinden Financial Times, bugünkü başyazısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Putinvari’ bir başkanlık elde edene kadar OHAL’i sürdüreceğini yazdı.

FT: Erdoğan Başkanlığa kadar OHAL ile yönetecek

Financial Times’ın görüşü olarak sunulan yazıda Türkiye’nin yakın geçmişte Avrupa Birliği (AB) için bir örnek oluşturduğu belirtildi: “Yaklaşık sekiz yıl öncesine kadar, AB üyeliği umudu Türkiye’nin tam demokrasi ve modern bir ekonomi haline gelmesi için bir destek köprüsü oluşturuyordu. Ankara’nın yolundaki İslamofobik engellere rağmen beş yıl önce bile Türkiye, karışıklık içindeki Arap dünyası için İslam ve demokrasi arasında muhtemel bir evlilik örneği olarak görülüyordu.”

‘Erdoğanist Türkiye’nin müttefik olup olmadığı merak ediliyor’
Gazete, Türkler için vizesiz seyahate onay verilmemesini Ankara’nın terörle mücadele yasalarını değiştirmemesine bağlayarak, “Cumhurbaşkanı, muhtemelen parlamenter bir sistemden Vladimir Putin tarzı başkanlığa geçmeyi başarana kadar olağanüstü hal altında kararnameyle hükmünü sürdürecek. Kalan bağımsız medya organlarını kapatıyor, üniversitelerin kontrolünü ele alıyor, Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) eziyorlar” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanının AB’nin yanısıra NATO müttefiklerini de rahatsız ettiğini vurgulanan başyazıda, “Türkiye’nin tüm geleneksel Batılı ortakları ‘Erdoğanist Türkiye’nin’ müttefik olup olmadığını merak ediyor” dendi.