Abone Ol

Fransız kadınlar Nazi askerleriyle sevişiyordu

Fransız araştırmacı Patrick Buisson'un yeni kitabında “Nazi işgalindeki Paris'te 100 bin kadın isteyerek fahişelik yapıyordu” demesi tartışma yarattı.

Fransız kadınlar Nazi askerleriyle sevişiyordu

Buisson'a göre Fransız kadınlar sürekli Nazi askerlerini izliyor, beğendikleriyle sinemada birlikte oluyordu

Fransa'nIn ünlü tarih araştırmacılarından Patrick Buisson'un Nazi işgali sırasında Paris'teki yaşamı anlatan “Erotik Yıllar” isimli kitabı ülkede olay yarattı. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin yakın danışmanlarından olan ve Şeref Madalyası alan araştırmacının Fransız kadınlarının Nazi subaylarıyla isteyerek cinsel ilişkiye girdiğini yazması tam bir skandal oldu. Buisson kitapta şu iddialar yer verdi:

Kaldırımlarda izliyorlardı

Naziler Paris'i işgal ettiğinde Fransız kadınları sarışın, kuvvetli subaylara hayran kaldı. Öyle ki Naziler sabahları kısa şortlarıyla topluca egzersiz yaparken kaldırımlara dizilip onları izliyorlardı.

Komşularıyla yatıyorlardı

Kocaları askerde olan onlarca kadın hayatlarını sürdürmek için ev sahipleriyle, komşularıyla, patronlarıyla yatıyordu. Sonradan Nazi askerleriyle de yatmaya başladılar. Paris'te en az 100 bin kadın isteyerek ve keyif için fahişelik yapıyordu!

Sokak yasağı teşvik etti

Geceleri sokağa çıkma yasağı vardı. Akşam saatlerinden itibaren evde oturmak da seksi teşvik ediyordu. Bu arada sinemalar en favori buluşma mekanlarıydı. Çiftler otel parasından tasarruf edip burada sevişiyorlardı.

Naziler'e özel genelev

Naziler Paris'e geldiğinde genelevlerin onları proteste ederek kapılarını kapattığı söylenir. Bu koca bir yalan. İşgal sırasında kentin en güzel genelevleri Naziler'e ayrılmıştı. Hatta buradaki kadınlar sarışın subayları hevesle bekliyorlardı.

Yahudiler ölürken Fransız kadınları sevişiyordu

Patrick Buisson'un kitabının yayınlanmasının ardından ülkenin en saygın gazetesi Le Monde editoryal yazısında “Buisson işgal altındaki Paris'i sapık bir şehir gibi anlatıyor. Bu kabul edilemez” yorumunu yaptı. Ancak Buisson kendini ünlü düşünür Jean-Paul Sartre ve Simone de Beauvoir'ın da anılarında “Hayatımızın en güzel partilerini işgal sırasında verdik. Hiç olmadığımız kadar özgürdük” dediğini hatırlatarak savundu. Buisson ayrıca “Acı gerçek şu ki Yahudiler öldürülerken Fransızlar sevişiyordu” yorumunu yaptı.

'Erkekler askerdeyken doğum patlaması yaşandı!'

Fransa'daki History Channel'ın yöneticisi olan Patrick Buisson kitabına gelen eleştirilerle ilgili “Eğer bulgularım doğru değilse, 2 milyon Fransız erkeği savaştayken 1942'de doğum patlaması yaşanmasını nasıl açıklayacaksınız” dedi. Fransa'da geçen ay piyasaya çıkan “Erotik Yıllar: 1940-45” isimli kitap ülkenin en çok satanlar listesinde yer alıyor.