Abone Ol

Fransa'da Black Panther krizi: Savunma Bakanı filmdeki Fransız askeri sahnelerine tepki gösterdi

Fransa Savunma Bakanı Sebastian Lecornu, Marvel’ın yeni filmi Black Panther’a, Fransız askerlerinin kurgusal Afrika krallığı Wakanda’dan kaynakları çaldığı sahneler nedeniyle tepki gösterdi.

Fransa'da Black Panther krizi: Savunma Bakanı filmdeki Fransız askeri sahnelerine tepki gösterdi

France 24’te yer alan habere göre, bir gazetecinin kasım ayında çıkan Black Panther filminden paylaştığı sahneye Twitter üzerinden yanıt veren Fransa Savunma Bakanı Sebastian Lecornu “Silahlı Kuvvetlerimizin bu yanlış ve yanıltıcı temsilini güçlü bir şekilde kınıyorum” dedi. Lecornu, “Mali’nin kendi talebiyle, ülkeyi İslamcı terörist gruplara karşı savunurken hayatını kaybeden 58 Fransız askerini düşünüyorum ve onurlandırıyorum” diye devam etti. 

 Sahnede, Mali’de bulunan bir Wakanda üssünde gizli misyon sırasında yakalanan bir grup Fransız askerinin Birleşmiş Milletler toplantısına getirildiği gösteriliyordu. 

Gazeteci Jean Bexon, sahneyi Twitter’dan paylaşarak, “Mali’de operasyon yapan kötü Fransız askerleri Barkhane Operasyonu’ndaki (Gerçek bir operasyon) gibi giydirilmiş” yazdı. 

Mali ve Burkina Faso’daki askeri yönetimlerin ülkeden ayrılmalarını talep etmesinin ardından Fransa Batı Afrika’daki imajı konusunda hassas davranıyor. 

Fransa Savunma Bakanlığı, Lecornu’nun tepki gösterdiği sahnenin ardından filme yönelik herhangi bir sansür ya da kaldırma taleplerinin bulunmadığını söyledi.