Abone Ol

Fransa Macron'un Eşi Brigitte'in Transeksüel Olduğu İddiasıyla Çalkalanıyor

Macron'un erkek olarak dünyaya geldiği iddiası, Twitter'ı sardı.

Fransa Macron'un Eşi Brigitte'in Transeksüel Olduğu İddiasıyla Çalkalanıyor

İnternette dolaşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un eşi Brigitte'in dünyaya Jean-Michel Trogneux adında erkek olarak gelmiş bir transseksüel olduğu iddiasının izini süren Fransız medyası, eylül sonunda aşırı sağcı komplo teorileri yayımlayan Faits et Documents (Olgular ve Belgeler) isimli dergiden çıktığı sonucuna ulaştı.
Ancak iddia 13 Aralık'ta sosyal medyada gündem oldu. İlk etapta #JeanMichelTrogneux etiketiyle 34 binden fazla tweet atıldığını saptayan Numerama haber sitesine göre iddianın sosyal medyada yayılmasının gerisinde komplo teorileri pazarlayan hesaplar, aşırı sağcı çevreler, aşı karşıtları, QAnon grupları ve Sarı Yelekler hareketinden şarkıcı Francis Lalanne var.
Resmi biyografisine göre kadın cinsiyetinde doğan ve tam adı Brigitte Marie-Claude Trogneux olan 68 yaşındaki Madame Macron'un çocukluk, gençlik hali olduğu iddia edilen fotoğraflar eşliğinde eskiden de şimdi de 'boynunu saklama alışkanlığına' dikkat çekilen paylaşımlar yapılıyor.Fransa Macron'un Eşi Brigitte'in Transeksüel Olduğu İddiasıyla Çalkalanıyor - Resim: 1