Abone Ol

FOX TV'de Şebnem Aşkın görevini bıraktı

Fox TV'de Genel Müdüre bağlı olarak içerikten Sorumlu Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapan Şebnem Aşkın görevi bıraktı.

FOX TV'de üst düzey yönetici görevinden ayrıldı

Uzun yıllar Fox International'da üst düzeyde görevler alan Aşkın, Fox Türkiye için 2014'te Amerika'dan Türkiye'ye gelmişti.

AYRILIK KARARINI ADAM THEILER DUYURDU

Ayrılık kararı Fox International Channels Güneydoğu Avrupa ve Afrika Kıdemli Başkan Yardımcısı Adam Theiler tarafından böyle duyuruldu:

Sevgili Çalışma Arkadaşlarım,

6 Ocak 2014 tarihinden itibaren FOX TV’de program fonksiyonumuzu yönetmekte olan Şebnem Aşkın, 18 Ocak 2016 tarihi itibari ile kendi prodüksiyon şirketini kurmak üzere ayrılma kararı almıştır.

Program Departmanının bundan sonraki süreçte işleyiş planını yönetim ekibimizle bugün paylaştım. Özellikle Cenk Soner ve ben yapımcı ilişkilerini, Hukuk ve Finans departmanlarının desteğiyle sürdürürken, Osman Atasaral da planlama ve günlük akış süreçlerini yönetmeye devam edecektir.

Daha önceden planlanmış tüm projeler, planlandığı şekilde hayata geçiriliyor olacak.

Şebnem Aşkın’a FOX TV’ye tüm katkılarından dolayı ve özellikle Türkiye’de Romantik Komedi akımını yaratan, çok başarılı “Kiraz Mevsimi” ve “Aşk Yeniden” dizilerinin ekrana getirilmesinde gösterdiği başarılardan ötürü teşekkür ederiz.

Şebnem Aşkına’a bundan sonra devam edeceği prodüksiyon kariyerinde hep beraber başarılar diliyoruz.

Sevgiler,

Adam

ŞEBNEM AŞKIN KİMDİR?

Uzun yıllar Hollywood’da yaşayan Şebnem Aşkın, İzmir Amerikan Kız Koleji’nden sonra Boğaziçi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Los Angeles’de Trimax şirketinin dış alımlarında çalıştı. Şebnem Aşkın, Trimax’ın desteğiyle “Daylight” (LLC) prodüksiyon şirketini kurdu. “Shine” ve “Tango” filmlerinin prodüktörlüğünü yapan Pandora Cinema ile çalıştı.

Şebnem Aşkın, 20th Century FOX Film’in bir parçası olan Fox International Productions’a, film portföyü ile ilgili uluslararası satış, yatırım, satınalma ve dağıtım yapmak üzere 2009 yılında katıldı.

Aşkın, Fox International'da (FIP), Uluslararası Yapımlar ve Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı görevinde iken, aralarında Meksika Akademi Ödüllerinde yer almış olan Gerardo Naranjo'nun yönettiği 'MissBALA', Fred Cavaye’nin yönettiği 'Mea Culpa' ve yakın zamanda FIP'ye kazandırılan Sean Ellis'in yönettiği, Sundance Film Festivali'nde izleyiciden 'Yabancı Dilde En iyi Film' dalında İzleyici Ödülünü kazanmış olan 'Metro Manila'nın tekrardan yapım haklarının alınmasına imza atmıştı.

Medyaradar