Abone Ol

FOX Sunucusu Gülbin Tosun'dan sarsıcı yorum: Sebebi deprem mi, beceriksizlik mi, cehalet mi?

FOX Ana Haber hafta sonu bültenini sunan Gülbin Tosun, deprem karşısında alınmayan önlemleri eleştirerek "13. günde çadır bulamayan, soğukta zatürre olan çocuklarımızın sebebi deprem mi? Yoksa liyakatsizlik, cehalet mi?" diye sordu.

FOX Sunucusu Gülbin Tosun'dan sarsıcı yorum: Sebebi deprem mi, beceriksizlik mi, cehalet mi?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.6 ve 7.7 şiddetindeki depremlerde 30 binden fazla vatandaş hayatını kaybetti, binlerce kişi yaralandı.

Şiddetli deprem karşısında 11 il adeta enkaza döndü, tüm Türkiye deprem bölgelerine yardım etmek için kenetlendi.Söz konusu depremle birlikte binaların dayanıksız yapılması, imar afları, yapılan deprem uyarılarının dikkate alınmaması, deprem bölgelerine geç ulaşan arama kurtarma ekipleri ve yardımlar kamuoyunda şiddetli bir şekilde tartışıldı.

Fox Tv Ana Haber sunucusu Gülbin Tosun, bu akşam haber yayınına dikkat çekici bir giriş yaptı.

“40 bini aşkın can kaybımızın sebebi deprem mi” ifadeleriyle söze başlayan Tosun, şöyle konuştu:

“Ermenek fay parçasının geçmediği Diyarbakır, Adana, Malatya merkez de can kaybı vermemizin sebebi deprem mi? 13. Günde çadır bulamayan, soğuktan zatürre olan çocuklarımızın sebebi deprem mi? Milyonlarca insanımızın soğukta yaşam savaşı vermesinin sebebi deprem mi? Yoksa liyakatsizlik, sorumsuzluk, becerisizlik, cehalet mi?”

Gülbin Tosun’un söz konusu ifadeleri sosyal medyada kısa sürede yayıldı.