Abone Ol

FOX Haber soru sorarken Bakan Pakdemirli’yi danışmanı böyle kaçırdı

Medyafaresi.com özel haber- Et ve süt kurumunun yaptığı 300 tırlık et ihalesi hakkında Tarım Bakanına soru sormak isteyen FOX Haber Ekibi çok ilginç bir olay yaşadı. Bakanın danışmanı bakın nasıl araya girdi?

FOX Haber soru sorarken Bakan Pakdemirli’yi danışmanı böyle kaçırdı

Et ve Süt Kurumu, internet sitesinde 300 tırlık bir et ihalesi açtı İhale süresinin 24 saatten bile az olması dikkat çekti. FOX Haber Konuyu ilgili kuruma sordu, yanıt alamadı. Tarım Bakanlığına sordu yine yanıt alamadı.

FOX muhabiri Damla Yıldız Söken, En sonunda katıldığı bir programın çıkışında Tarım Bakanı Pakdemirli'ye soru sormaya çalıştı, bakın sonra ne oldu.

FOX Muhabiri, ‘Bir sorumuz olacaktı bizim’ dedi, Bakan durup dinledi...
Muhabir ‘geçtiğimiz günlerde et süt kurumu bir ihale açtı 300 tırlık...’ diye daha soruyu tamamlayamadan, Basın müşaviri koşarak araya girdi...

Danışman, bir yandan Çok özür dilerim derken bir yandan da Bakanın kolundan çekiştirip FOX haber ekibinin yanından kaçırdı

Muhabir itiraz etti ama Bakan da sesini çıkarmadan danışmanıyla birlikte uzaklaştı. Danışman Bakanı kolundan çekerken ‘bu soruya cevap vermek istemiyoruz ya’ diyerek konuşmayı noktalamaya çalışıyordu.

İşte o görüntüler

O SORU NEYDİ?

Tarım Bakanlığı tarafından yanıtsız bırakılan o soru, Et süt kurumunun yaptığı et ihalesiyle ilgiliydi... Eğer bakan danışmanları izin verseydi FOX muhabiri "önce etleri alıp ihalesini sonra yaptıkları" iddiasını soracaktı.

Et Süt Kurumu, 27 Eylül'de öğle saatlerinde bir ihale ilanı yayınladı.
300 tırlık kemiksiz lop et için gümrük hizmetleri ihalesi.
Fakat başvuru için son gün, 28 Eylül sabahı, yanı hemen ertesi gündü.
Oysa normal bir ihale süresinin en az 4 gün olması gerekiyordu.
Üstelik et süt kurumunun başlattığı eski ihalelerinde süresi genelde 7 gün...
1 gün firmaların ihaleye başvurmasına bile yeterli bir süre değildi.

Fox Haber bu konuyu ET Süt kurumuna sordu. İddiaya göre ihale, zaten gelen etler için açılmıştı. Yani önce etler geldi, hatta tüketicinin sofrasına ulaştı...
sonra da göstermelik bir ihale yapıldı..

Et ve süt kurumu bir süre sonra topu tarım bakanlığı'na attı..
bakanlık da önce bakanın yurtdışından gelmesini beklediklerini açıklamayı sonra yapacaklarını duyurdu..
bakan geldi ama açıklama gelmedi..
hatta bakan danışmanları tarafından uzaklaştırıldı..

Konunun en yetkili ismi, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli belki de yanıtlayacaktı ama, Basın müşavirleri tarafından engellendi.
Hem de 3 kez...

önce 300 TIR yani 7500 ton et geldi hatta tüketildi, ihalesi sonra mı yapıldı eğer bu etler daha sonra gelecekse ihale nasıl 24 saatten az sürdü, bu sorular yanıtsız kaldı...