Abone Ol

Fotoğraflarla Meral Okay'ın bilinmeyenleri!

FOTO GALERİ- Hayatını kaybeden ünlü senarist Meral Okay'ın hayatından ilginç detaylar.. Devlet memurluğu yılları, hayatının aşkı Yaman ve İstanbul macerası..

Fotoğraflarla Meral Okay'ın bilinmeyenleri!

FOTOĞRAFLARLA MERAL OKAY.. FOTO GALERİ

Meral Okay 20 Eylül 1959 yılında Ankara’da Ata Katı ile Türkan Katı’nın çocukları olarak dünyaya geldi.


Devlet memurluğu yılları...

Çalışma hayatına devlet memuru olarak başlayan Meral Okay Toprak Mahsülleri Ofisi’nin Dünya Bankası projelerinde ve TBMM’nin Atatürk’ün 100. Yaşı kutlamaları için bir kurulan bir komisyonda çalıştı.Meral Okay 12 Eylül döneminde Türkiye İşçi Partisi üyesi ve işyeri temcilsisiydi

Meral Okay’ın cenasinde ünlü akını!. VİDEO

Meral Okay gözyaşlarıyla uğurlanıyor!.. FOTO GALERİ


Hayatının aşkı Yaman...

1984 yılında sinema ve tiyatro oyuncusu Yaman Okay’la evlendi... Hayatının aşkı, 10 yıl sonra henüz 41 yaşındayken pankreas kanseri nedeniyle yaşamını yitirdi.

Yatakta mışıl mışıl uyuyordu Meralcik!.. Reha Muhtar o anı anlattı!

Meral Okay’ın cenazesi evinden böyle çıkarıldı!.. FOTO GALERİ

Ünlü senarist Meral Okay hayatını kaybetti!.. VİDEO


Yaman Okay ‘ın ardından...

“Bir gün evi düzenlerken fark ettim. Bir de baktım ki, benden çok Yaman’ın eşyaları var... Küçük küçük poşetlerle sızmıştı. Aşk bir sızma halidir... Yaman o kadar temiz bir adamdı ki ona kızamazdınız. Bir o kadar da yiğitti. Ben derdim ki; bu adam ne zaman yorulacak! Meğer acelesi varmış...Her şeyi o kadar yoğun, hızlı ve coşkulu yaşıyor ve yaşatıyordu ki büyüleyici bir şeydi bu. Ben köşeleri çok olan bir insandım. Yaman beni eğitti... Aşk kendinden vazgeçme halidir, kendi benliğini ezmeden ’biz’ olabilme halidir... İnsan egosu denetlenmesi en güç şeydir. Bunu ancakaşk becerebilir, sadece aşk ile üstünden atlayabilirsiniz...”

Meral Okay’ın kanserden ölen eşime yazdığı mektup!..

Reha Muhtar’ın Meral Okay’la son konuşması!..


İstanbul yılları...

Yaman Okay’ın ölümünün ardından İstanbul’a taşınan Okay, Günaydın Gazetesi’nde çalışmaya başladı. Dergilerde ve yayıncılıkta çalışmaya devam eden Meral Okay dizi senaryolar yazmaya ve oyunculuk yapmaya başladı.


Oyunculuk serüveni...

İkinci Bahar’daki ‘Kasap Melahat’ karakteriyle ünlü olan Meral Okay aynı zamanda Yeditepe İstanbul dizisinde Havva karakteriyle de hafızalara kazındı. Okay 2002’de “Hiçbiryerde” filmindeki rolüyle Siyad’dan ve 2007’de Beynelmilel filmindeki rolüyle Adana’dan ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ödüllerini kazandı. Okay aynı zamanda Asmalı Konak, Fedai, Bir Bulut Olsam gibi dizilerin de senaryo yazarlığını yaptı.


Havva

Meral Okay’ın Yeditepe istanbul dizisindeki Havva karakterindeki performansı zihinlere kazınmıştı...


Şarkılar...

Sezen Aksu ile yakın dost olan Meral Okay Sezen Aksu’nun birçok şarkısına da söz yazmıştır. ‘Yine mi Çiçek’ ‘Adı Bende Saklı’ gibi şarkıların söz yazarı olan Meral Okay aynı zamanda ‘Adı Menekşe’ ve ‘Masum Değiliz’ şarkılarının sözlerini de Sezen Aksu ile beraber yazmıştı.


Muhteşem Yüzyıl...

Son olarak Muhteşem Yüzyıl’ın senaryosunu yazan Okay dizi ilk başladığında büyük tepkilerle karşılaşmıştı. Bir röportajında “Sizin başınıza gelenin benzerlerini yaşayan besteciler, yazarlar bu ülkeyi terk etti veya bunu düşündü, siz ne düşünüyorsunuz?” sorusuna şu cevabı vermişti
"Onları anlıyorum ama ben hiçbir yere gitmiyorum. 12 Eylül’den sonra gitmemişim, şimdi mi gideceğim. Burası benim de ülkem. Beni küstüremezler çünkü arsızım. Arsızca seviyorum bu ülkeyi. Çok canımı yaksa bile. 50 yaşındayım, bu bir demokrasi mücadelesiyse bu ülkedeki kaçıncı sınavım. Bundan da geçerim. Sopamı yerim ama iki taşı da ben sektiririm. Yok öyle vazgeçmek."


Kanser yeniden kapıda...

Kanser yeniden kapıda 1994 yılında kendisini Yaman Okay’dan ayıran kanser hastalığı Muhteşem Yüzyıl dizisinin senaryosuna çalışırken yeniden karşısına çıktı. Akciğer kanseri teşhisi konan Meral Okay bir süredir bu hastalıkla savaşıyordu.


Ardından...

Meral Okay’la Beynelmilel filminde çalışan ve dostu olan Sırrı Süreyya Önder Meral Okay’ın ölüm haberinin ardından Okay’ı şu sözlerle anlattı. “Bilenler, tanıyanlar için, ya da hayatına bir kez dokunduğu insanlar için unutulması mümkün olmayan insanlar sınıfındaydı. Meral, vefanın bir diğer adıydı. Kendisini kanıtlayan, ürettikleri konuşulan isimlerden birisiydi. Emeğin tarumar edildiği bir pazarda, ne kendi emeğini ne de başkalarının emeğini ucuz etmeyen, heba etmeyen bir insandı. Her toplumsal itirazın destekleyeni ya da yanında duranı olurdu. Ne diyelim, mekanı cennet olsun." (ntvmsnbc)