Abone Ol

Fotoğrafa misilleme mi? Sabah Kürşat Tüzmen ve Oğuz Satıcı'ya neden yüklendi?

Turgay Ciner sevgilisi olduğu ileri sürülen Özlem Önal ile fotoğraflarını yayınlayan "Patronlar Dünyası" adlı internet sitesine Kürşat Tüzmen üzerinden yüklendi. Peki neden? İnternet sitesinin Oğuz Satıcı ile nasıl bir bağlantısı var?

Fotoğrafa misilleme mi? Sabah Kürşat Tüzmen ve Oğuz Satıcı'ya neden...
işte o fotoğraf ve haber

Koçbank ve Yapı Kredi'nin birleşmesi şerefine Lütfi Kırdar'da görkemli bir davet verildi. Davete iş dünyasından seçkin isimler katıldı. Bin kişinin katıldığı gecede tenor Andrea Bocelli konser verdi. Basın mensuplarının alınmadığı gecede biz de davete katıldık.

Geceye Fatih Altaylı ile birlikte katılan Merkez Grubu patronu Turygay Ciner'in yanında iki de bayan vardı. Turgay Beyen aldığımız izinle bu fotoğrafı çektik. Sonra da Turgay Bey bizi Özlem hanımla tanıştırdı. Fatih Altaylı'da yanındaki bayanın Balçiçek Pamir olduğunu söyledi. Kendini tanıtırken de "Ben de Fatih Pamir" dedi, sonra da Altaylı diye düzeltti.

Turgay Ciner, Özlem Önal, Balçiçek pamir ve Fatih Altaylı poz verirken. Turgay Beyle Özlem Önal, konser salonuna elele tutuşarak girdi.

Nur Taşkent'le 5 yıl süren evliliğini bitirdikten sonra New York'ta yaşamaya başlayan Özlem Önal geçtiğimiz yıl İstanbul'a dönmüştü. Aile şirketleri Dedeman Holding'te işbaşı yapan Önal kesin dönüş sonrası adını aşk dedikodularına karıştırmamaya büyük özen göstermişti. Ancak sonra adı basında Turgay Ciner'le aşk yaşıyor diye çıkmasına rağmen hiç birlikte görüntülenemişti. İlk kez patronlardunyasi.com çifti birlikte görüntüledi.

Sabah Gazetesinde Aydın Ayaydın imzası ile yayınlanan haberde "Patronlar Dünyası" internet sitesinin yayın kurulu üyesi ve TİM başkanı Oğuz Satıcıya yüklendi. Aydın Ayaydın'ın kardeşi Yalçın Ayaydın'ın Oğuz Satıcı ile aynı ekip içindeolduğu da düşünülürse "Patronlar Dünyası" adlı internet sitesinin haberinin Cam Han'ın onuncu katını ne kadar karıştırdığı ortaya çıkabilir.

Sabah'ın haberi

İhracatın patronları tekstili Mısır'a taşıyor

Dış ticaretten sorumlu Bakan Kürşad Tüzmen, TİM Başkanı Oğuz Satıcı ile Mısır'a gitti. Gezinin amacı Türk ihraç malının tanıtımı değil, Türk tekstil firmalarının Mısır'a taşınmasını hedefliyordu! Mısırlı yetkililerin Türk heyetini gezdirdiği serbest bölge ise TİM Başkanı'nın şirketinin sahip olduğu yerdi!

Dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen yanına ihracatın patronu TİM Başkanı Oğuz Satıcı'yı da alarak Mısır turuna çıktı . Sakın yanlış anlamayın Bakan Tüzmen ve ihracatın patronunun Mısır gezisi turistik bir gezi değildi. Ancak bu gezi bugüne kadar alışkın olduğumuz Türk ihraç malının dışarıya tanıtım gezisi de değildi. Aksine Türkiye'de istihdam sağlayan tekstil fabrikaları ve atölyelerin Mısır'a taşınmasını hedefleyen bir geziydi.

Bakan Tüzmen'in yurtdışı gezilerini ihracatçı birlikleri finanse eder. Bu gezi de böyle oldu. Sıra Orta Anadolu İhracatçı birliklerindeydi. THY'den bir özel uçak kiralandı . Bakan Tüzmen, TİM Başkanı Oğuz Satıcı ve İTKİB Başkanı Süleyman Orakçıoğlu'nun yanında bürokratlar ve gazetecilerle birlikte, Mısır'da yatırım olanaklarını görmek isteyen 170 işadamı uçağa atlayıp, üç gün üç gece sürecek Mısır gezisine çıktılar. İşadamlarının masrafları kendilerine fatura edildi. Bakan ve Satıcı ile misafirlerin masrafları sırası gelen Orta Anadolu İhracatçı birliklerinden alındı.

Diyebilirsiniz ne var bunda? Anlatayım bunda ne olduğunu. Görevi ülkedeki istihdamı artırmak ve Türk işçisinin ürettiği malın yurtdışına pazarlamasını sağlamak olan Bakan Tüzmen ile ihracatın patronu Oğuz Satıcı, Türkiye'den Mısır'a fabrikasını taşımak isteyen tekstilcilere Mısır'da fabrika yeri bulmayı hedefleyen bir geziye dönüşmüştü. Bakan Tüzmen bilerek mi, bilmeyerek mi bu tuzağa düştüğünden tam emin değilim. Mısır Ticaret Bakanı Muhamet Raşid 2.5 yıl öncesine kadar Unilever Avrupa CEO'suydu. Bakan Tüzmen'in meslektaşı ve büyük annesi Türk olan Muhamet Raşid, ülkesindeki istihdamı artırmak için Türk tekstil fabrikalarını Mısır'a getirmek istiyor . Gelenlere diyor ki "Dilediğiniz yerden buyurun bedava arazi, etrafını çevirin burayı serbest bölge ilan edeyim. Sıfır vergi, ucuz enerji, ucuz doğalgaz ve işçi başına ücret dahil 100 dolar maliyet."

Türkiye'de hükümet ne yapıyor? Onlarca ili kâğıt üzerinde teşvikli il kapsamına alıyor. Enerji pahalı, işçi pahalı, SSK primi fazla, kişi başına işverene bir işçinin maliyeti 700 dolar. İşveren yaşam mücadelesi vererek çıkış yolu arıyor. Bir tarafta 100 dolar maliyetli Mısır'da işçi, üstelik bedava arazi, öte yandan 700 dolar maliyetli Türk işçisi.

Bakan Tüzmen ve ihracatın patronu Oğuz Satıcı ne yapıyor? Topluyor işçi maliyetinden bıkan tekstilciyi götürüyor Bakan Raşid'in ülkesi Mısır'a.

habervizyon.net