Abone Ol

Formula 1 Türkiye Grand Prix'te Kazanan Belli Oldu

58 turluk Formula 1 Türkiye Grand Prix’sinde ıslak zeminde yapılan heyecan dolu yarışta damalı bayrağı ilk geçen sürücü Mercedes pilotu Valtteri Bottas oldu.

Formula 1 Türkiye Grand Prix'te Kazanan Belli Oldu

Bu sezon sonunda Mercedes'teki koltuğunu George Russell'a devredip önümüzdeki sezondan itibaren Alfa Romeo adına mücadele edecek olan Valtteri Bottas, 2021 sezonunda takımla ilk galibiyetini İstanbul'da aldı. Yarışa en önde başlayan Fin pilot, herhangi bir sürprize izin vermedi ve yarışı lider tamamladı. Aynı şekilde sakin bir yarış geçiren Max Verstappen de başladığı yerde, 2. sırada yarışı bitirmeyi başardı. Haftaya lider giren Lewis Hamilton ise 11. başladığı yarışta 5. sıraya yükselmeyi başardı.

Yarışın hemen ilk virajlarında Pierre Gasly ile Fernando Alonso birbirlerine temas ederken, bu temastan sonra Alonso spin atarak pistin dışına çıktı. Bu pozisyondan sonra Gasly 5 saniye ceza alırken, devamında Mick Schumacher’i sıkıştıran Alonso da 5 saniye cezası aldı.

Uzun bir süre Valttreri Bottas, Max Verstappen ve Charles Leclerc üçlüsünün yeri sabit kalırken, ilk değişiklikler pit-stoplar ardından geldi. Leclerc, pit stoplar sırasında geçici liderliği aldığında aynı lastiklerle yarış sonuna kadar gitmeyi ve yarışı kazanma ihtimalini zorlamayı denese de daha yeni lastikleri ile daha hızlı ve stabil aracı olan Bottas, liderliği tekrar aldı. Leclerc bundan sonra pite girdi ve sonrasında yerini Perez'e kaybetti.

Aldığı 10 sıra ceza ile beraber yarışa 11. sırada başlayan Lewis Hamilton, tek tek önündeki herkesi geçip yukarılara tırmandı. Çok uzun bir süre pite girmeden aynı lastiklerle yarışı tamamlamayı düşünse de 51. turda bu kararından vazgeçip pite girdi. İngiliz pilot yarışı 5. olarak tamamlasa da telsizinden sıkça Mercedes yarış mühendislerine "pite gelmemeliydim" serzenişlerinde bulundu.


Yarışta ilk 10 sıra şöyle oluştu

1- Valtteri Bottas
2- Max Verstappen
3- Sergio Perez
4- Charles Leclerc
5- Lewis Hamilton
6- Pierre Gasly
7- Lando Norris
8- Carlos Sainz
9- Lance Stroll
10- Estaban Ocon

Bu sonuçların ardından haftaya lider giren Hamilton, yerini Verstappen'e bıraktı.