Abone Ol

Ford, Jaguar'ı Koç grubuna satmak istemiş..

Cenevre otomobil fuarında konuşan Rahmi Koç, en büyük pişmanlığını açıkladı. Jaguar ge Land Rover Koç markası olacaktı...

Ford, Jaguar'ı Koç grubuna satmak istemiş..

TATA BİZDEN CESUR ÇIKTI

“Koç grubu otomotiv alanında dünyanın sayılı gruplarından biri olarak dikkat çekiyor. Bu büyüklüğe ulaştıktan sonra, tıpkı Tata Grubu’nun Land Rover ve Jaguar’ı satın aldığı gibi, siz de uluslararası bir markaya talip olur musunuz?” sorusunu Rahmi Koç, şöyle yanıtladı:

“Vaktiyle ortağımız Ford, Land Rover ve Jaguar’ı satılığa çıkardığında ilk bize teklif etti. Biz sadece Land Rover’ı alırız dedik, çünkü Jaguar o zaman çok borçluydu. Ama bunu Ford kabul etmedi. İkisi aynı fabrikada üretiliyor, o yüzden ikisini birlikte almalısınız” dediler. Jaguar’ın o dönem 3.5 milyar dolar borcu vardı istemedik. Ama Tata grubu satın aldı. Tata şanslıydı, çünkü alır almaz dünyada lüks araçlara olan ilgi ve talep artmaya başladı. Dolayısıyla bu 3.5 milyar dolarlık borcu ödeyip, hemen para kazanmaya başladılar. Çok güzel de modeller yapıyorlar, onları da tebrik ediyorum. Onlar bizden daha cesur çıktı.”

Hürriyet