Abone Ol

Fon vurgununda kayıp milyon dolarlar nerede? Seçil Erzan'ın çantacısının Bulgaristan trafiği...

Futboldaki 'fon' vurgununda Emniyet kayıp milyon dolarların peşine düştü. Tutuklu yargılanan Seçil Erzan'ın 'çantacısı' ve suç ortağı olarak yargılanan Ali Yörük'ün son 4 yılda 86 kez Bulgaristan'a girip çıktığını tespit eden Emniyet, paraların yurt dışına çıkarılmış olabileceği üzerinde duyuyor. Yörük'ün sürekli yanında görülen Bulgar pasaportlu ismin de aslında Türk olduğunu tespit eden emniyet, bu ismin son çıkış işlemi sonrası bir daha geri yurda dönmediğini belirledi.

Fon vurgununda kayıp milyon dolarlar nerede? Seçil Erzan'ın çantacısının Bulgaristan trafiği...

Futbol dünyasını sarsan ve aralarında Arda Turan, Muslera, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan, Semih Kaya ve Emre Çolak gibi ünlü isimlerin mağdur olarak yer aldığı 'fon' vurgununda yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

 Son olarak dolandırıcılığın baş aktörü olarak tutuklanana Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan'ın 'çantacısı' olduğu tespit edilen ve tutuklu yargılanan Ali Yörük'ün yurt dışı trafiği belirlendi.
PARALAR YURT DIŞINA MI ÇIKARILDI?

Kayıp milyon dolarların peşine düşen emniyet güçleri Seçil Erzan'ın savunmasını yeterli bulmadı. Erzan'ın topladığı serveti nereye harcadığı henüz tespit edilmezken; ifadesinde fon için yüksek faiz vaadinde bulunduklarına yüksek ödemeler yaptığını savundu. Emniyet ise yurt dışı seçeneği üzerinde durmaya başladı.
ERZAN'IN ÇANTACISI: ALİ YÖRÜK

Erzan'ın 'çantacısı' olduğı tespit edilen vurgundaki suç ortağı Ali Yörük'le ilgili araştırmasını derinleştiren emniyet güçleri, paranın yurt dışına çıkarılmış olma ihtmailine yoğunlaştı.
BULGARİSTAN TRAFİĞİ DİKKAT ÇEKTİ

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; Yörük'ün Bulgaristan trafiği dikkat çekti. Son 4 yılda 86 kez Bulgaristan'a gidip geldiği tespit edilen Yörük'ün çoğuınlukla günübirlik giriş çıkışlar yaptığı belirlendi.

Yörük'ün en son 4 Mart 2023'te Kapıkule'den geçtiği belirlendi. Yörük'ün bu geçişlerin çoğunda yanında bulunan Bulgaristan vatandaşı olan Yuri Borisov Yankov ise emniyetin radarına girdi.


BİR DAHA TÜRKİYE'YE DÖNMEDİ

Emniyet yaptığı araştırmada Yuri Borisov Yankov pasaportunu kullanan kişinin Bulgaristan Türk'ü Hüseyin Kurtuluş olduğunu tespit etti. Yörük, 29 Ekim 2022'de Kapıkule'den çıktı, bir daha bu kimlikle Türkiye'ye göri dönmedi.

Ali Yörük ifadesinde ise Kurtuluş'la Bulgaristan gelip giderken tanıştıklarını sadece ilk zamanlar yol göstermek için görüştüklerini iddia etti. Yörük, Bulgaristan ziyaretlerinin eğlence amaçlı olduğunu iddia etti.