Abone Ol

Süleyman Soylu Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı mı olacak?

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, Süleyman Soylu'nun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olabileceğini söyledi.

Süleyman Soylu Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı mı olacak?

İstifa edeceği söylenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında önemi bir iddia ortaya süren Kulat, Soylu’nun önümüzdeki yerel seçimlerde AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olabileceğini ifade ediyor.

PolitikYol’un haberine göre, erken seçim ihtimalinin azaldığını söyleyen Kulat, TSK’nın Afrin ve Münbiç’te başarılı olması durumunda önümüzdeki 15 Temmuz’da bir erken seçim gündeminin yaratılabileceğini belirtiyor.

İşte Kulat’ın Süleyman Soylu hakkındaki o açıklaması…

“Bizim elimizdeki veriler referandumda evetin hayırın karşısında küçük farklılıklarla kaybedilmesine karşılık belediye kökenli Recep Tayyip Erdoğan ‘ın belediyelere çok daha büyük bir hassasiyetle asılacağını düşünüyorum. Parlementoda önemli isimlerin yerel aktör olarak karşımıza çıkacağı bir yerel seçim olabilir. Mesela Başbakan Binali Yıldırım İstanbul, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ankara da aday olarak çıkabilir. Doğrusu istifa ettirilen belediye başkanları ile iktidar sırtındaki yolsuzluk, başarısızlık, FETÖ iltisakı iddialarını minimize etme konusunda adım attı ama bu seferde yeni gelenlerin topluma şimdilik tanıtım sorunu var. Mesela “Istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı kim?” sorusunu bilme oranı AK Partinin İstanbul’daki oy oranının dahi yarısı kadar.”