Abone Ol

Flaş İddia: Temel Karamollaoğlu Görevi Bırakıyor mu?

Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, Karamollaoğlu'nun kongrede aday olmayacağını, seçilecek yeni yönetimin Millet İttifakı'ndan ayrılacağını iddia etti.

Flaş İddia: Karamollaoğlu Görevi Bırakıyor mu?

Bülent Orakoğlu, Yeni şafak gazetesinde "Karamollaoğlu görevi bırakıyor mu?" başlıklı köşe yazısında, "2016 yılında gerçekleştirilen 6. Olağan Kongre'de Saadet Partisi Genel Başkanlığı görevine getirilen Temel Karamollaoğlu'nun genel başkanlığı bırakma kararı aldığı iddia edildi" diyerek şu görüşleri ileri sürdü: Bu iddialara dayanak olarak Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun gündemdeki konuların değerlendirildiği haftalık basın toplantısına da çıkmaması gösterildi. Üstelik sürpriz bir şekilde parti tarihinde ilk kez genel başkanvekilliğine atanan Sabri Tekir kameraların karşısına geçti. Bilindiği gibi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk "Büyük Kongre'nin toplanmasını" da içeren 53 maddelik bir manifesto ile Saadet Partisi mevcut yönetimine karşı harekete geçmişti.

Asiltürk'ün 53 tweet atarak kamuoyuyla paylaştığı girişim Saadet Partisi yönetiminde deprem etkisi yaratmıştı. Saadet Partisi'nde yeni genel başkanın seçileceği olağan kongrenin, yıl sonuna doğru gerçekleştirilmesi bekleniyor. Kongrede mevcut Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun ise aday olmayacağı konuşuluyor. Orakoğlu, yeni parti yönetiminin Millet İttifakı'nda olmayacağının neredeyse kesinlik kazandığını iddia etti.

2023 SEÇİMLERİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

MH Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Oğuzhan Asiltürk'ün kol kola uçaktan inmesinin Cumhur İttifakı ve 2023 seçimleri açısından çok önemli olduğunu ifade eden Orakoğlu, "Zira bu ittifak kolonyalist hegomonik güçlerin Türkiye'de muhalefet partileri üzerinden kurguladıkları KAOS politikası ve stratejilerini çöpe atacak hayırlı bir gelişme. 26 Nisan 2021 tarihli köşe yazımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk ile 2'nci kez bir araya gelmesinin yerli ve milli ittifak ve Türkiye için hayırlı bir adım olduğunun altını çizmiştim" dedi.