Abone Ol

Flaş iddia: FETÖ Kahire'yi karargah olarak kullanacak

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üst düzey mensuplarının Mısır'da toplanmaya başladığı ve Kahire'yi bölgenin merkez karargahı olarak kullanma kararı aldıkları iddia edildi.

FETÖ Kahire'yi karargah olarak kullanacak

AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgilere göre, 15 Temmuzdaki darbe girişiminin ardından, Mısır’da daha önce görev yapmış, ülkeyi iyi bilen ve Mısırlı yetkililerle yakın ilişkileri bulunan FETÖ mensupları Kahire’ye gelmeye başladı.

Türkiye'deki darbe girişimini destekleyen yayınlar yapan Mısır televizyonlarına konuk olarak katılıp Türkiye aleyhinde yorumlarda bulunan FETÖ mensuplarına yenilerinin eklenmesi ve yönetime yakın çevrelerin, FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in "Mısır'a iltica edebileceği" yönündeki önerileri, görgü tanıklarının ifadeleriyle örtüşüyor.

Mısır’da bir grup milletvekili de geçen günlerde 1915 olaylarını "soykırım" olarak niteleyen bir tasarıyı parlamentoya sunmuştu.

FETÖ’nün Mısır’daki faaliyetleri 1990'lı yılların ortalarından itibaren artmaya başladı. Kahire’de Türkiye'den ve Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinden gelen öğrencilerin kaldığı 4 öğrenci yurdu faaliyet gösteriyor.

FETÖ’ye yakınlığıyla bilinen ve Arapça yayın yapan Hıra Dergisi Kahire’de hazırlanıp, basılıyor ve Mısır’daki dağıtım şirketleri aracılığı ile diğer Arap ülkelerine dağıtılıyor. Başkent Kahire’de FETÖ’nün bir dil kursu ve Nil adında bir kitap evi bulunuyor.

Ayrıca Kahire, İskenderiye ve Suveyş’te eğitim dili İngilizce olan ve ABD diploması veren 3 özel okulun yanı sıra Zemalik bölgesinde bir kültür merkezinin de faaliyet gösterdiği biliniyor.

AA