Abone Ol

Flaş iddia! Alçı ve Kütahyalı Reza Zarrab'dan para mı aldı?

Gazeteci Ömer Turan, gazeteci çift Nagehan Alçı ve Rasim Ozan Kütahyalı’nın, dolandırıcılıktan tutuklu Rıza Sarraf’tan para aldığını öne sürdü.

Flaş iddia! Alçı ve Kütahyalı Reza Zarrab'dan para mı aldı?

Twitter hesabından beş soru yönelten Turan’a göre Sarraf İstanbul’da FBI yetkilileriyle görüşmüş ve Kütahyalı’nın bundan haberi var.

Çiftin Çengelköy’deki evleri için Bank Asya’dan kredi aldığı ortaya çıkmış, Alçı bu durumu,“2013 Mart’ında aldığımız kredi, o zaman ne 17-25 Aralık olmuş, ne böyle bir yapı olduğu ortaya çıkmış” diye savunmuştu.

Beş soru

Turan’ın soruları şöyle: “Sayın Rasim Ozan Kütahyalı, siz ve eşiniz Nagehan Elçi Zarrab’tan şöförünüz eliyle ayrı ayrı 250 bin avro aldınız mı? Şoförünüz bu paraları Odeo Bank ve Bankasya’daki hesaplara yatırdı mı?”

“Sayın Rasim Ozan Kütahyalı, Aydın Doğan adına görüşmeler yaptınız mı? Aydın Doğan ile Erdoğan’ın arasını düzeltmek için Aydın Doğan adına lobicilik yaptınız mı? Bu çalışma için, Aydın Doğan’dan siz yada eşiniz para aldı mı?”

“Sayın Nagehan Alçı, Aydın Doğan’la beraber yurt dışına çıkıp Aydın Doğan için iş görüşmelerinde tercümanlık yaptınız mı? Siz ve eşinizin Doğan ailesine olan yakınlığını sayın Cumhurbaşkanımız ve çevresi biliyor mu?”

“Sayın Rasim Ozan Kütahyalı, Bankasya’dan kredi aldınız mı? Aldıysanız kaç milyon lira aldınız? Bu krediyi daha sonra ödediniz mi? Bankasya kapandıktan sonra.”

Sayın Rasim Ozan Kütahyalı, Zarrab İstanbul’da FBI ile iki defa görüşüp sonra itirafçı olmuştu. Sizin bu görüşmelerden haberiniz var mıydı?”