Abone Ol

Flaş görüntüler! Çöpten çıkan ekmekleri pasta yapımında kullanıyorlar!

Esenyurt Belediye zabıtaları bir sanayi sitesine operasyon düzenledi. Elde edilen görüntüler üzerine harekete geçen zabıta ekiplerinin düzenlediği baskına katılan 24 ekibi yaşanan gıda terörünü deşifre etti.

Flaş görüntüler! Çöpten çıkan ekmekleri pasta yapımında kullanıyorlar!

Sıradan bir depo gibi görünen imalathanenin içerisine giren ekipler kendilerini tam bir ekmek çöplüğünde buldu. Geri dönüşüm merkezi haline getirilmiş imalathanenin sahibi ise ortalarda yok. Çünkü o kişi ekmeklerin dönüştürüldüğü bu depoya neredeyse hiç uğramıyor. Para ödememek için yabancı işçileri çalıştırıyor.
Onlarda neden burada çalıştıklarını bile bilmiyorlar. Çöpten toplanan ekmekler ilk olarak dev fırınlarda kurutuluyor ve daha sonra makinelerde ufalanarak un haline getiriliyor. Çuvallara konulanlar ise pastanelere unlu mamul yapılmak üzere gönderiliyor.
Esenyurt Zabıta ekibindeki bir yetkili, ekmeklerin ufalanarak galeta unu kıvamına getirildiğini ve bunların çıtır tavuk denilen gıda maddelerini üreten firmalar tarafından da kullanıldığını, kuş yemi olarak kuşlara verildiğini ve kasapların da kıyma içerisine koyarak kullandıklarını söyledi. Ekipler, yabancı uyruklu işçileri imalathaneden çıkardıktan sonra geri dönüşüm merkezi haline getirilen imalathaneyle ilgili tutanak tuttu. Ardından da kapısını mühürledi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER!