Abone Ol

Filistin ve İsrail Taraftarları New York’ta Birbirine Girdi

Ayşın Akyarlı Savatlı New York'tan bildiriyor: Filistin taraftarları ile İsrail yanlıları arasında New York Times Meydanı'ndaki sözlü tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Polisler dahil yaralananlar oldu ve çok sayıda gösterici göz altına alındı.

Filistin ve İsrail Taraftarları New York’ta Birbirine Girdi

Ayşın Akyarlı Savatlı / New York / Medyafaresi.com

New York Times Meydanında İsrail’e destek gösterisi düzenleyen grup ile İsrail’in Gazze ve Doğu Kudüs’teki saldırılarını protesto eden Filistin taraftarları karşı karşıya geldi.

İsrail yanlılarının Times Meydanı’nda düzenlediği gösteriye bir anda Filistin taraftarları dahil oldu. Olayların başında bir avuç Filistin taraftarı varken dakikalar içinde ellerinde Filistin bayrakları ile yüzlerce kişi koşarak meydana akın etti.

New York Polis teşkilatının yoğun güvenlik önlemleri iki grubun çatışmasını engellemekte yetersiz kaldı. Meydanın bir kısmında “Özgür İsrail”, diğer kısmında “Özgür Filistin” sloganları atılırken kısa sürede tansiyon yükseldi ve sözlü atışmalar yerini fiziksel saldırılara bıraktı.

Times Meydanı, tekbir, Allah-u Ekber sözleri ile yankılandı. Filistin’e destek verenler arasında Müslüman grupların yanı sıra özellikle siyahi Amerikalıların da yer aldığı görülüyordu. İsrail’e ise Yahudi cemaati ile Hintli gruplar desteğe gelmişti.

İsrail bayrağının yakıldığı olaylarda New York polisi iki grubu yatıştırmak için uyarılar yaptıktan sonra birçok göstericiyi gözaltına aldı.

Polis bomba köpeklerinin de görevde olduğu gözlemlenen meydanda, polis çatışmayı durdurmak için biber gazı kullandı. Polis müdahalesi sonrası New York sokaklarında kaçmaya başlayan göstericileri takip edip yakalayabilmek için sivil polislerin yanı sıra bisikletli ve atlı polisler ile çok sayıda helikopter kullanıldı. Manhattan karakolunun bulunduğu 54. Sokak dahil Times Meydanı yakınındaki bazı sokaklar kısa süreliğine kapatıldı ve geniş güvenlik önlemleri alındı. Olaylarda en az dördü polis, çok sayıda yaralanan oldu.

Filistin taraftarlarının Times Meydanında toplu namaz kılması sonrası grup dağıldı ve olaylar sona erdi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER