Abone Ol

Filistin bahanesiyle Burger King ve Starbucks'a saldırıp terör estirenlere devlet niye susuyor?

Diyarbakır’da sözde Gazze'deki katliamı protesto ettiğini söyleyen bir grup Hüda Par'ın kullandığı "cenk, cihat ve şehadet" sloganlarıyla Starbucks ve Burger King şubelerine saldırdı. Son aylarda ABD menşeli bazı markaların bulunduğu işyerlerine Filistin'e destek bahanesiyle saldıran gruplara STK temsilcileri ve barodan sert tepki geldi. Eleştirilerin odağı haline gelen HÜDA-PAR ise, bu kişilerin kendileriyle ilgisi olmadığını öne sürdü.

Filistin bahanesiyle Burger King ve Starbucks'a saldırıp terör estirenlere devlet niye susuyor?

Diyarbakır’ın Sur İlçesinde Burger King ile Kayapınar İlçesinde Starbucks şubelerine yönelik dün 50 kişilik bir grup tarafından içeride müşterilerin de olduğu esnada saldırı düzenlendi.

İşletmeyi işgal ederek buradaki eşyalara zarar veren grup üyeleri, can havliyle dışarı kaçmaya çalışan müşterilere de, “Katiller, hepiniz katilsin” diyerek hakaretlerde bulunmuştu.

Son 3 ayda Filistin bahanesiyle ABD menşeli işyerlerine saldırılar kent genelinde yoğunluk kazanırken, etkili bir soruşturma yapılmaması da bu sokak Vandallarını cesaretlendirdi. İşyerlerine saldırı üzerine kentteki Sivil Toplum Kuruluşlarından da sert tepki geldi.

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre, Diyarbakır İş Konseyi, Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, İş Kadınları Meclisi ve Baro’dan açıklama geldi. İşyerlerinde gerek vatandaşa, gerekse ticari işletmelere zarar veren saldırılara tepki göstererek, Vandallık girişimlerini kabul etmeyeceklerini belirttiler.

Diyarbakır Barosu “Protesto gösterilerinde vatandaşların büyük bir panik, korku ve endişe ile işyerlerinden kaçmak zorunda kaldıklarını, paniğe sebebiyet verecek hiçbir eylem tarzını kabul etmediklerini” dedi.

İSLAM DİNİNDE YERİ OLMAYAN EYLEMLERDİR

İş Konseyi yaptığı açıklamada, “Kentimizin barış ve huzur ortamını zedelemeye çalışanlara tahammül etmeyeceğiz. Din veya inanç kavramı coğrafyamız insanı için derin bir anlam ve değer taşırken, bu inançları baltalamaya, İslam dininde yeri olmayan eylemlerde bulunmaya insanların inançlarını karartmaya kimsenin hakkı yoktur.

Vandallık derecesindeki bu girişimleri kabul etmiyor, kolluk kuvvetlerini görevlerini yapmaya davet ederken, esnaflarımızın işyerleri adeta basılarak korku ve panik havası yaratmaya çalışanları önce Allah’a sonra toplum vicdanına havale ediyoruz” dedi.

BU GÖRÜNTÜLER TURİZM SEZONUNDA KENTE ZARAR VERİYOR

Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi de, “İlimizde turizm sezonun yaşandığı bir dönemde basında vatandaşlarımızın endişe ve korkuyla kaçışması ilimize büyük bir zarar vermektedir. Bu özel işletmeleri işleten kişiler, çalışanlar ve buralarda oturan kişilerin de bizim insanlarımız olduğunu hatırlatmak isteriz.

Kentimize zarar veren özel işletmelere yapılan bu saldırıları kınıyoruz, ilgili mercileri bu saldırıların yaşanmaması için gerekli önlemleri almaya davet ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

HİÇBİR AMACA HİZMET ETMEYEN GİRİŞİMLERDİR

İş Kadınları Meclisi de, bu tür saldırıların, kentin ekonomik yapısını derinden sarstığını, toplumun huzur ve güvenliğini tehdit ettiğini belirterek, “İşletme içerisindeki çalışanların da maruz kaldığı bu saldırılar, hiçbir amaca hizmet etmemektedir. Diyarbakır’ın ekonomik büyümesi açısından büyük önem taşıyan kadın girişimcilerimizi desteklemek ve onlarla dayanışma içinde olmak, İş Kadınları Meclisi olarak en temel amaçlarımızdandır. Bu saldırı, kadın girişimciliğinin görünür olması için verdiğimiz mücadeleye yönelik boş bir provokasyondur” dedi.

Bazı sosyal medya hesaplarında saldırılarla ilgili suçlamalara maruz kalan HÜDA-PAR’dan da açıklama geldi ve saldırı girişiminde bulunan kişilerle hiçbir alakaları olmadığını belirttiler.