Abone Ol

Feyza Altun'un Şeriat karşıtı küfürlü paylaşımına soruşturma

Son dönemde fenomenlere dair paylaşımları ve sert açıklamalarıyla gündeme gelen avukat Feyza Altun sosyal medya X'te konuşuluyor. Feyza Altun şeriat paylaşımı sonrası tepki çekti. "Şeriate s......" paylaşımı yapan Altun'un mesajı sosyal medyada büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi. Altun hakkında soruşturma başlatıldı.

Feyza Altun'un Şeriat karşıtı küfürlü paylaşımına soruşturma

Feyza Altun, X hesabı üzerinden Farsça bir şiir yayınladı. Bir sosyal medya kullanıcısının paylaşımın altına yaptığı yoruma tepki gösteren Altun, "Şeriate s......" ifadesini kullandı. Altun'un kullandığı ifade büyük bir tartışmanın fitilini ateşlerken bugün flaş bir gelişme yaşandı.

Feyza Altun'un bu paylaşımını "İslam dinini hedef alan bir paylaşım" olarak değerlendiren bir kesim de oldu. Bu kesim tarafından da Altun hakkında suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı.

Feyza Altun'un bu paylaşımı sonrası '#feyzaaltuntutuklansın' etiketiyle gündem olunca kendisinden şikayetçi olanlara ateş püskürdü.

Feyza Altun, dilini değiştirmeyerek bu sefer "suç duyurunuza da s*kayım" ifadesini kullandı.

"Şeriate karşı her zaman mücadele edeceğiz" diyen Altun, şeriat isteyenlere Arabistan'ın yolunu gösterdi.

Kendisine yapılan bazı yorumlara küfürlü yanıtlar da veren Feyza Altun "Türkiye Cumhuriyeti laiktir laik kalacak" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Feyza Altun hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyleyen sosyal medya kullanıcılarına ise "Sizden zerre korkmuyorum" yanıtını verdi.

Avukat Feyza Altun hakkında Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’ suçundan soruşturma başlatıldı.

MedyaRadar'ın haberine göre soruşturma ile birlikte Feyza Altun hakkında gözaltı kararı verildi.