Abone Ol

Fetullahçılar Deniz Baykal’ı neden devirdi?

Kaset kumpasıyla devrilen Deniz Baykal olayına ilişkin hazırlanan iddianamede çarpıcı ayrıntılar yer alıyor. Hürriyet yazarı Sedat Ergin, bugünkü yazısında FETÖ'nün Baykal'ı neden devirdiği sorusuna yanıt verdi.

Fetullahçılar Deniz Baykal’ı neden devirdi?

Eski CHP Genel Başkanı Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerle ilgili FETÖ/PDY elebaşı Gülen'in de arasında bulunduğu 171 şüpheli hakkındaki iddianamenin teknik detaylarını, Hürriyet yazarı Sedat Ergin köşesine taşıdı.

27 MART'TA ÇALIŞMA BAŞLAMIŞ
"(...)Bu bilgiler, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı bünyesindeki çetenin Baykal’ı hedef alan operasyonda mekâna dönük teknik çalışmaya 27 Mart 2010 tarihinde başladığını, bu çalışmanın tam dört aşamadan geçtiğini ve yaklaşık bir ay sonra 30 Nisan 2010 tarihinde hedeflenen görüntünün elde edildiğini gösteriyor.

Bu görüntülerin internete sızdırılmasının tarihi ise 7 Mayıs’tır. Baykal, üç gün sonra 10 Mayıs tarihinde genel başkanlıktan istifa etmiştir.

Olayların sıralaması şöyledir: Anayasa teklifi TBMM Genel Kurulu’ndan 6 Mayıs’ta geçmiş, kaset 7 Mayıs tarihinde dolaşıma sokulmuş, Baykal 10 Mayıs’ta istifa etmiş, teklif Resmi Gazete’de 13 Mayıs’ta yayımlanmıştır.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİNİN SUNULMASINDAN ÜÇ GÜN ÖNCE
İddianamenin ilk kez açığa çıkardığı bir olgu, cemaatin Deniz Baykal operasyonu için düğmeye bastığı tarihin 27 Mart olmasıdır. Yani anayasa değişikliği teklifinin TBMM Başkanlığı’na sunulmasından tam üç gün önce...

MÜKEMMEL ZAMANLAMA
Bu tarihler yan yana getirilip bakıldığında, FETÖ/PDY’nin Baykal’ın CHP liderliğini bitirmeye dönük operasyonu ile AK Parti’nin anayasa paketinin TBMM’ye gelişi ve Genel Kurul’dan geçişinin zamanlama olarak “mükemmel” bir şekilde iç içe geçtiğini görüyoruz.

Bu verilerden yola çıkarsak varacağımız mantıki sonuç şu olacaktır: Anayasa değişikliğini yargıyı ele geçirebilmek için kendisi açısından hayati bir hedef olarak gören ve o noktada AK Parti iktidarı ile tam bir fikir birliği içinde hareket eden Fetullahçı organizasyon, bütün bir 2010 yazına yayılacak olan referandum tartışmasında kendisine en önemli engellerden biri olarak -belki de en önemlisi- Deniz Baykal’ı görmüştür."