Abone Ol

Fetullah Gülen'den özür dilemeyen gazeteciye hapis cezası

Gazeteci Hacı Boğatekin'in 2008 yılında kaleme aldığı “Feto ile Apo” başlıklı yazısı nedeniyle hakkında açılan davada karar kesinleşti. Boğatekin'e verilen 1 yıl hapis cezasını Yargıtay onadı.

Fetullah Gülen'den özür dilemeyen gazeteciye hapis cezası

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre Boğatekin’in 2008 yılında kaleme aldığı, “Feto ile Apo” başlıklı yazı nedeniyle dava açıldı.

Dönemin Gerger Savcısı Sadullah Ovacıklı, Boğatekin’den Fethullah Gülen’e 'FETÖ' dediği için gazetenin yeni sayısında Gülen’den özür dilemesini istedi.

Özür dilemeyen gazeteci Boğatekin hakkında peş peşe soruşturmalar başlatıldı.

Boğatekin gözaltına alınıp, tutuklandı. Boğatekin hakkında açılan davalar devam ederken süreç değişti.

Savcı Ovacıklı, FETÖ üyeliğinden hüküm giydi. Yerel mahkeme Boğatekin’e 1 yıl hapis cezası verdi. Bu karar ise Yargıtay 8. Ceza Dairesi tarafından onandı. Karar oyçokluğuyla alındı. Boğatekin’in avukatları kararı şimdi Anayasa Mahkemesi’ne taşımaya hazırlanıyor.

Gazeteci Hacı Boğatekin o dönem savcılığa verdiği ifadesinde şunları söylemişti: “Ben bir gazeteciyim. "Feto ile Apo" başlıklı yazı, görüş ve düşüncelerimdir. Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin tarikat ve şeriat tehlikesi altında bulunduğunu, en büyük tehlikenin de Feto lakabı ile anılan Fethullah Gülen tarikatından gelebileceğini düşünüyorum.”