Abone Ol

FETO'nun veliahtı Mustafa Özcan kimdir?

ABD'den örgütünü yöneten Fethullah Gülen'in Türkiye'de de sivil bir 1 numarası var. Bu 1 numara da Mustafa Özcan deniliyor. Peki kimdir Mustafa Özcan, onu nereden biliyoruz?'

FETO'nun veliahtı Mustafa Özcan kimdir?

TÜRKİYE başarısız darbe girişiminin ardından örgütün üst düzey isimlerini mercek altına aldı. Darbe girişimin yönlendirip yöneten kişinin bir sivil olduğu kesinleşti.

Peki bu kişi kim?


Dün Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli bu koruda flaş bir açıklama yapıyor ve şöyle diyordu;

-"Bu örgütün elebaşı bildiğiniz gibi Pensilvanya'da. Pensilvanya'dakinin yerine Türkiye'deki 1 numaranın bir sivil olduğunu tahmin ediyoruz" .

SİVİL 1 NUMARA MUSTAFA ÖZCAN

Bir dönem Fethullah Gülen'in yakınında yer alan Hüseyin Gülerce bugünkü köşesinde bir isim zikretti. Fethullah Gülen ve CIA ilişkileri de iddiasına göre bu isim üzerinden yürüyor.  Türkiye'deki 1 numaranın ismi Mustafa Özcan... Hüseyin Gülerce "Benim görebildiğim kadarıyla, Gülen 1 numara ise M. Özcan 2 numaradır" diye yazdı.


Hüseyin Gülerce yaptığı bir açıklamada da Özcan için "Camianın içinde bu arkaşa kim toslamışsa hepsi gitmiştir. Mustafa Özcan'a toslayıp da ayakta kalan kimse olmamıştır!" demişti.

MUSTAFA ÖZCAN KİMDİR?

FETO'nun veliahtı Mustafa Özcan kimdir? - Resim: 1

Mustafa Özcan 1951 yılında Gediz'de doğdu. 1975 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nda çalışmaya başladı. 1977'de İzmir'de müftü yardımcısıyken Fetullah Gülen ve cemaatle tanıştı. Emekli olana kadar tipik bir 'vaiz' profili sergiledi.

Türkiye'deki sivil 1 numara olan Mustafa Özcan, örgütün para kasası olan Kaynak Holding'in de beyniydi. Örgütte Fethullah Gülen'den sonra en etkili isim olarak niteleniyor.

EMEKLİ BİR VAİZ

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın imamı olduğu ortaya çıkan Mustafa Özcan, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Kartal'da ilçe vaizliği yapıyordu. Diyanet İşleri Başkanlığı İl Müftülüğü'nden 2002'de emekli oldu. Aynı yıl Kaynak Holding'in yönetim kurulu başkanlığını üstlenen Özcan 2006'da bu görevinden ayrıldı.

BALKANLAR'IN SORUMLUSU

Mustafa Özcan 20 yıldır da cemaatin Balkanlar'dan sorumlu imamı. Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Makedonya ve Yunanistan'daki tüm cemaat faaliyetlerini o yönetiyor.

FETÖ'CÜLER ARASINDAKİ LAKABI

Mustafa Özcan katı ve disiplinli biri olarak biliniyor. Öyle ki cemaatteki lakabı "demir yumruk."

7 KİŞİLİK BÜYÜK ABİLER GRUBU

Mustafa Özcan ayrıca Şerif Ali Tekalan, Mehmet Ali Şengül, İsmail Büyükçelebi, Erdoğan Tüzün, Abdullah Aymaz, Naci Tosun ile birlikte "cemaatin büyük 7 ağabeyi" olarak bilinen isimler arasında.

KARTAL'DAKİ OFİSİ

Mustafa Özcan, Kartal Dragos sahil yolunda Fatih Üniversitesi Hastanesi'nin yanındaki bir villayı ofis olarak kullanıyor. Üst düzey cemaat yöneticileriyle görüşmelerini burada gerçekleştiriyor..

internethaber