Abone Ol

FETÖ'nün izdivaç ablaları aynı kadını 3 erkeğe göndermiş

FETÖ’nün izdivaç abisi ve ablası olarak bilinen evlendirme sorumlularından ahlaksız teklifler...

FETÖ'nün izdivaç ablaları aynı kadını 3 erkeğe göndermiş

FETÖ'nün 'izdivaç abisi ve ablaları'na yönelik operasyonda 65 kişi gözaltına alındı. Deşifre edilen ByLock yazışmalarından izdivaççı ablaların, örgüt üyesi bir kadını üç ayrı erkeğe önerdiği ortaya çıktı.

Silahlı terör örgütü FETÖ’nün “izdivaç abisi ve ablası” olarak bilinen evlendirme sorumlularına yönelik düzenlenen operasyonlarda 65 şüpheli gözaltına alındı.

Milliyet gazetesinden Ferit Zengin'in haberine göre, örgütün gizli haberleşme programı Bylock yazışmalarının çözümlemesiyle deşifre edilip gözaltına alınan şüpheliler arasında beş izdivaç ablasıyla iki izdivaç abisinin bulunduğu öğrenilirken, yazışmalardan bir örgüt üyesi kadının üç ayrı erkeğe önerildiği ortaya çıktı.

MİT ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca ByLock kullanıcılarına yönelik sürdürülen soruşturmalar kapsamında eylül ayında ByLock kullanıcısı olarak gözaltına alınan örgüt üyesi bir kadının yazışmalarının incelemesinden örgütte izdivaç ablası olduğu tespit edilmişti.

99 KİŞİYİ EVLENDİRDİLER

Detaylı incelenen yazışmalarda örgüt içerisindeki bekar kadın ve erkeklere eş temin ettiği ve listeler oluşturduğu belirlenen örgüt üyesi kadının, yazışmalarda bulunduğu şahısları listelediği ve irtibata geçtiği diğer izdivaç abisi ve ablalarıyla bekâr örgüt üyelerine eş tayin ettiği ve etmeye çalıştığı tespit edildi.

İncelemelerin ardından o yazışmalarda adı geçen örgütün İstanbul’daki beş “izdivaç ablası”na ve iki “izdivaç abisi”ne ulaşılırken, izdivaççıların 2014 sonrasında 73’ü kadın, 99 örgüt üyesini evlendirdiği tespit edildi. Yedi örgüt izdivaççısı ile 99 evlendirilen örgüt üyesinin yakalanması için dün 20 kentte harekete geçen İstanbul Organize ekipleri haklarında gözaltı kararı bulunan 65 şüpheliyi gözaltına alırken 41 şüphelinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

"AYDIN'A VE VEHBİ'YE"

Örgütün iç evliliklerle, gizliliği sağlamayı hedeflediği tespit edilirken, bu yöntemle örgüt içi istihbarat ağının kurulmasının sağlanmaya çalışıldığı belirlendi.

Polisin ele geçirdiği Bylock listesinde belirlenen isimlerin yazışmaları dikkat çekti. Yazışmalarda, ablalardan birinin FETÖ üyesi bir kadın profiliyle ilgili "Tuğba’yı hem Aydın’a hem Vehbi’ye gönderelim mi?" dediği belirlendi. Başka bir yazışmada ise, "Hocam izdivaça bakan yeni abi ile oraya gelip teyitleşelim mi?" diye sorduğu tespit edildi. Yazışmalarda örgütün aynı kadın profilini üç kişiye gönderdiği de ortaya
çıktı. Yazışmalarda, üç kişiye göndermenin sorun olup olmayacağı dile getirilirken, “Hangisi beğenirse onunla evlenir” ifadelerinin yer aldığı öğrenildi.

DIŞİŞLERİ GÖREVLİSİ 'TURİST'

Yazışmalarda örgütün, kadın ve erkekleri A, B, C kategorisine ayırdığı ve evlilikle ilgili mülakat yaptığı da tespit edildi. A grubu erkeklerin "devletin üst kademesi", B grubu "üst düzey polis, asker", C grubu "daha az önemli kişiler" olarak adlandırılan listede, ayrıca görevlere göre de isim kolları kullanıldığı tespit edildi.

Yazışmalara göre, "Dışişleri" ve "konsolosluk" görevlilerine "turist", örgütte görevli bulunan kişilere "vazifeli" ismi veriliyordu. Bir izdivaç ablasının yazışmasında, bir kadın için "İlçeye gösterelim" ifadesi yer aldı. Daha sonraki yazışmalarda ise "ilçe"nin kaymakam için kullanılan ifade olduğu anlaşıldı.

ABİNİN İMZASI

FETÖ’nün evlilik yapılanmasında özellikle abilerin son sorumluluğu aldığı evlilik öncesi imza atıldığı da ortaya çıktı. Soruşturmada örgütün, evlenmeyi kabul eden kişilerin, örgüt abisine bildirildiği de tespit edilirken, evliliklerin izdivaç abilerinin imzası olmadan
gerçekleştirilmediği de tespit edildi.