Abone Ol

FETÖ'nün fuhuş hizmeti.. Generalleri bakın nasıl avladılar?

FETÖ'nün TSK'da nasıl yerleşip yayıldığı belirlendi.

FETÖ'nün fuhuş hizmeti.. Generalleri nasıl avladılar?

FETÖ'nün TSK'ya nasıl sızdığı, nasıl yükseldiği ve generallari nasıl kontrol altına alındığı belirlendi. FETÖ mensupları 1970’lerde orduya sızmaya başladı, 2000-2008 arasında TSK’da yerleşme ve yayılma dönemi yaşandı. Yüksek sicil ve takdir verilerek parlatılan örgüt üyeleri, sadakat testlerini geçince kilit görevlere geldi. Örgütten olmayan generaller ise yakın takibe alınarak kumpaslarla saf dışı edildi.

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekili Necip Cem İşçimen’in koordinesindeki savcılar TSK'daki FETÖ'cülerin profilini de çıkarttı. Milliyet Gazetesi köşe yazarı Tolga Şardan o profili bugün paylaştı. FETÖ davasında savcıların iddianamesinde yer alacak TSK'daki profille ilgili tespitlerin bazıları şöyle;

*FETÖ kadrolarının genellikle kurmay sınıfından. FETÖ, bunun için askeri okullardan mezun olanların harp akademilerine yönlendirilmesine özel önem verdi.

HEPSİ MUTLAKA EVLENDİRİLDİ
*FETÖ’nün, küçük yaştan beri yetiştirdiği ve TSK’ya soktuğu mensuplarının hemen tamamı, bağlı oldukları abiler veya imamların izin ve talimatı doğrultusunda evlendirildi. Böylece örgüte daha bağlı hale getirildi.

*Eşi; doktor, hakim gibi mesleklerdeki TSK mensubu personelin bir çoğunun FETÖ’yle bağlantılı olduğu belirlendi.

*Eşi KPSS soruşturmasında şüpheli durumda 487 personel bulunuyor. Bunlardan 90’ı Kara Kuvvetleri Komutanlığı (K.K.K.) mensubu karacı kurmay subay.

*2000-2008 arasında TSK’da yerleşme ve yayılma dönemi yaşandı.

*TSK’daki örgüt mensuplarına yüksek sicil ve takdir verilerek parlatıldı. TSK personeli, örgüt üyesi olmayan personelin önünde yer aldı. Bu sadık örgüt mensuplarının neredeyse tamamı 15 Temmuz’daki darbe girişiminde aktif olarak görev aldı.

GENERALLERİ BÖYLE AVLADILAR
*Geçiş döneminde kendilerinden olmayan generallere ulaşmayı hedef olarak gören FETÖ, generallerin yanında yaver, emir subayı/astsubayı ve emir erleri monte etti.

*FETÖ, örgütten olmayan generallere ulaşmak için değişik yöntemleri kullandı. TSK’nın dolayısıyla generallerin ihtiyacı olan, teknolojiye hakim, başarılı bilgisayar ve elektronik mühendisleri bu komutanların çalışma ekibine monte edildi. Böylece generallerin her türlü gizli ve mahrem bilgileri elde edildi.

FUHUŞ TİMİ KURDULAR
*FETÖ, haram olmasına rağmen kişilerin zaaflarını araştırdı, zaafını belirlediği kişiyi her türlü kullanmasını bildi. Bu konuda insanlara cinsel içerikli kumpaslar kurma yolunu sıklıkla kullandı. Bu konuda “fuhuş hizmeti” kurdu. Bir kısım yüksek rütbeli, aslında örgütle hiçbir bağlantısı olmayan komutanlar görüntüleme ve şantaja alet edildi.

*Generallerin mal ve mülk artışı yakın takip edildi. Generallerin eş ve çocukları FETÖ’nün takibi altında tutuldu. Elde edilen en küçük bilgiyle komutanlar tasfiye edildi.