Abone Ol

Fetö'den gözaltına alınan Ömer Faruk Kavurmacı kimdir?

İSTANBUL'da bu sabah FETÖ'ye yönelik 100'den fazla adrese operasyon gerçekleştirdi. Baskın yapılan isimler arasında Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı da bulunuyor.Peki Ömer Faruk Kavurmacı kimdir? Detaylar haberimizde...

Fetö'den gözaltına alınan Ömer Faruk Kavurmacı kimdir?

İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı kimdir?

Ömer Faruk Kavurmacı, 1976 yılında İstanbul’da doğmuştur. İlk öğrenimini Fatih Koleji’nde tamamlamıştır. Yüksek öğreniminin ise İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde yapmıştır. Çalışma hayatına 1996 yılında Aydınlı Grubu bünyesinde bulunan şirketlerde, farklı departmanlarda görev alarak başlayana Ömer Faruk Kavurmacı, Aydınlı Grup içinde toptan satış, muhasebe, ihracat ve finansman bölümlerinde görev yapmıştır. Arkasından Finansman Müdürlüğü ile Bütçe Planlama ve Mali İşler Müdürlüğü yapmıştır.

Fetö'den gözaltına alınan Ömer Faruk Kavurmacı kimdir? - Resim: 1Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı Fetö'den gözaltında!

Bugün Ömer Faruk Kavurmacı, Aydınlı Grup’ta Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmaktadır. Aydınlı Grup, 2500 civarında çalışanı ve 500’den fazla satış noktası ile teksit alanında ülkemizin lider kuruluşlarından biridir. Aynı zamanda dünyaca ünlü moda markaları olan Pierre Cardin, Cacharel ve US Polo Assn. gibi markaların ana lisansörüdür. Hazır giyimde bunca birikimi olan Aydınlı Grup, 2009 yılında Solarkent projesi ile inşaat sektörüne giriş yapmıştır.

Ömer Faruk Kavurmacı, bu arada Türkiye Genç İş Adamları Derneği, İstanbul Sanayi Odası, Küresel Atılım Sanayi ve İşadamları Derneği, Büyükçekmece Sanayici ve İşadamları Derneği üyeliği ve İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatci Birlikleri ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nda Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yapmaktadır.

İngilizce bilen Ömer Faruk Kavurmacı, evli olup iki çocuğu bulunmaktadır.

Solarkent, Koru Florya ve Vadi İstanbul projeleri, Ömer Faruk Kavurmacı’nın yöneticiliğinde geliştirilen gayrimenkul projeleridir.

Solarkent, ülkemizin ilk güneş enerjisi ile elektrik üreten konut projesidir. Ayrıca şehrin içinde doğa ile iç içe bir yaşam sunmaktadır. Tüm konutları ve ortak alanları destekleyen kesintisiz bir enerji sistemi kurulmuştur. Kısaca geri dönüşümlü tek konut projesidir Solarkent.

Maslak’ta inşasına başlanan Vadi İtanbul projesi, Belgrad ormanlarıyla çevrili bir arazi içinde konumlanmıştır. Artaş Grup, Aydınlı Grup ve Keleşoğlu tarafından ortak yapılmaktadır. Konutların yanında proje kapsamında, alışveriş merkezi, cadde mağazaları, restoranlar, ofis alanı ve 5 yıldızlı bir otel bulunmaktadır. Şehrin metro ağına bağlanacak olan bir özel metro hattı Vadi İstanbul’un içinden geçecektir. Ömer Faruk Kavurmacı, aynı zamanda Boğaz’ın temiz sularını taşıyan ve vadi boyunca uzanan Sadabad Deresi projeye eşsiz bir görünüm kazandıracağını söylüyor. Aynı zamanda proje alanından bulunan doğal derenin kenarında yapılacak yaşam alanları da buraya renk ve canlılık katacak. İlk etabı bu yıl içinde teslim edilecek olan projenin iki etabı daha olacak.

Ömer Faruk Kavurmacı, önümüzdeki on yıllık bir süreçte inşaat sektöründe kalite ve kurumsallığın kesinlikle vazgeçilmez unsurlar olacağını dile getiriyor.