Abone Ol

Fetö'de Kavga Büyüyor: Gülen'in Karakutusu Tarafını Seçti

FETÖ ele başı Fethullah Gülen’in karakutusu olarak bilinen firari FETÖ’cü Veysel Ayhan, FETÖ içindeki büyük kavgada safını seçti.

Fetö'de Kavga Büyüyor: Gülen'in Karakutusu Tarafını Seçti

FETÖ ele başı Fethullah Gülen’in karakutusu olarak bilinen firari FETÖ’cü Veysel Ayhan, FETÖ içindeki büyük kavgada safını seçti.

Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in “özel sekreteri” olarak bilinen Cevdet Türkyolu ile sosyal medya yöneticisi olan Osman Şimşek arasında, Türkyolu'nun "örgüt parası ile kendine servet biriktirdiği" iddiasını taşıyan mektubu Gülen'e okunması sebebiyle yaşanan kavga büyüdü.

Para tartışmasını gündeme getiren FETÖ’nün kapatılan yayın organı Zaman gazetesi muhabiri Ahmet Dönmez ile onu eleştiren Zaman’ın Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı arasında atışma yaşanmıştı.

KARAKUTUDAN DÖNMEZ’E DESTEK

Gülen’in karakutusu Veysel Ayhan, FETÖ içindeki büyük kavgada Ahmet Dönmez’e destek verdi.

Karşı safta yer alan firari FETÖ’cü Tuncay Opçin ise, Veysel Ayhan’a tepki gösterdi.

Tuncay Opçin, “Ayhan, Dönmez'e hiç bir çağrı yaptı mı? Havuz medyasının dilini kullanma, dedi mi?” dedi.

Opçin’in mesajları şöyle:

“Veysel Ayhan, Gitme Vaktiniz Geldi, yazısıyla ilgili bir açıklama yapmış. Darbe girişiminden hiçbir şekilde haberinin olmadığını söylemiş. Mutlaka öyledir. Masumiyet karinesi hepimiz için geçerli.

Keşke bu açıklamada kendisi için kullandığı kriterleri, Ahmet Dönmez'in her yazısından sonra yazdığı yazılarda da hatırlasaydı. Karakter testi, hepimiz ve herkes için geçerli. Olmadığını bildiği olaylarla ilgili tek ses çıkarmayan kişiler için de.

Her şeyi bir kenara bırakıyorum; Hizmet'te "Mahrem Yapı" diye bir şey olmadığını Veysel Ayhan bilmiyor mu? Tabii ki biliyor. Heyete çağrı yapıp, Fethullah Gülen'in yanındakilerin tayinini isteyen Ayhan, ADönmez'e hiç bir çağrı yaptı mı? Havuz medyasının dilini kullanma, dedi mi?

Ben bu yönde bir çabayı ne duydum, ne de gördüm. Bilakis, Ahmet Dönmez ne zaman bir yazı kaleme alsa, konuyla ilgili ilk destek yazısı Veysel Ayhan'dan geldi. Son dört yazısına bakın, ne demek istediğimi anlarsınız.”

Fetö'de Kavga Büyüyor: Gülen'in Karakutusu Tarafını Seçti - Resim: 1

Opçin'e diğer saftaki FETÖ'cülerden tepki geldi: 

Fetö'de Kavga Büyüyor: Gülen'in Karakutusu Tarafını Seçti - Resim: 2

KARAKUTU AYHAN KİMDİR

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, "Fetullah'ın subaylarla yaptığı görüşmelerin kasetleri arşivde duruyor" başlıklı yazısında Veysel Ayhan hakkındaki bir ifadeyi şöyle kaleme almıştı:

“25 sayfalık ifadeyi okuyunca bu ifadenin neden ‘unutturulduğunu' anladım. Çünkü… Fetullahçı Terör Örgütü'nün fotoğrafını en çeken itiraflar var. Biz bugüne kadar bazı ifadelerde şu cümleleri duymuştuk: 'Harp okulundan mezun olan örgüt üyeleri Fetullah Gülen'in huzuruna götürülerek burada kılıç kuşanma merasimi yapılıyordu.'

1979'da örgüte katılan Hasan Polat'ın anlattıklarını okuyunca şaşıracak ve merak edeceksiniz!

25 sayfalık ifadenin 7'nci bölümü: '…1994 yılında İstanbul'da Altunizade FEM Dershanesi'nin 5'inci katında kalan Fetullah Gülen'in 5'inci Kat sorumlusu Veysel Ayhan'dı. Yapmış olduğum görev dolayısıyla eyalet kasasında 1 milyon lira civarında ödenek bulunurdu.

Veysel Ayhan'ın ricası üzerine esnafa ve il imamına bilgi vermeden 5'inci katta 300 bin mark harcayarak kamera sistemi kurduk. Buradaki hedef, Gülen'in bütün konuşmalarını kayıt altına alarak birim sorumlularına motivasyon kaynağı olarak ulaştırmaktı.

Gülen kamera kapalı zannederken bile başka açıdan çekim yapacak bir sistem kurduk. Yanında bürokratlar ve subaylar varken kameranın kapalı olmasını isterdi ama Veysel Ayhan o bilgiler de kaybolmasın düşüncesi ile kamera kapalıyken bile başka kameralarla da çekim yapardı.' Yani… Fetullah Gülen'in konuşmaları kayıt altına alınmış.”