Abone Ol

FETÖ’cü şirketlerden ahlaksız teklif

FETÖ ile bağlantılı şirketlerin, vergi cezalarından ve denetimden kurtulmak için yaklaşık 5 bin lira maaşla çalışan müfettişlere, 4 katı fazla maaşla iş teklif ettikleri belirlendi.

FETÖ’cü şirketlerden ahlaksız teklif

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) mali ayağı çökertilirken, işini doğru yapan müfettişlere ‘maaş kumpası’ kurulduğu ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre FETÖ’ye yakın şirketlerde kendilerinden olmayan vergi müfettişlerine farklı şirketler üzerinden iş teklifi yapılıyor. Maliye Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre alanında uzmanlaşmış ve kendisini yetiştirmiş müfettişler, FETÖ ile irtibatlı şirketlerde incelemeye gittiklerinde işini yapmalarını engellemek için ahlaksız teklifte bulunuyorlar. Vergi kaçırdıkları ortaya çıkmasını ve yüklü miktarda cezayla karşı kalmayı istemeyen söz konusu şirketlerin yöneticilerinin, vergi müfettişlerine rekor maaş teklifleri yaptıkları belirlendi. Yaklaşık 5 bin Türk Lirası maaş alan deneyimli bir müfettişe 15-20 bin lira maaşla farklı bir şirkette iş teklifi yapıldığı belirtiliyor. Söz konusu rakam şirketin büyüklüğü ve incelemenin önemine göre daha da yükselebiliyor.

FİNANS VE VERGİ DANIŞMANLIĞI

Vergi Denetim Kurulu’nun (VDK) FETÖ ile irtibatı olmayan uzman müfettişlerine bazı şirketlerden yüksek fiyatla finans ve vergi danışmanlığı işi teklifleri geldiğine dikkat çeken Bakanlık kaynakları, “Bunların bir bölümü masum görünümlü cemaatle ilgisi olmadığı ifade edilen şirketler üzerinden yapılıyor. Kendisini yetiştirmiş müfettişleri şirketlerinde istihdam etmek istiyorlar. Ancak bazılarının da kasıtlı yapıldığına yönelik iddialar var. 10 milyonlarca dolarlık vergi cezası yememek için bazı müfettişlerin kafalarının yüksek maaş ile çelinmeye çalışıldığına yönelik bilgiler alıyoruz” dedi.

KENDİ ŞİRKETLERİNE ÖZEL MÜFETTİŞ

FETÖ’nün Maliye’deki yapılanmasında kendi şirketlerine ‘özel müffettiş’ oyununu Star 28 Ağustos’taki haberinde duyurmuştu. Haberde, Kaynak Holding ve Bank Asya gibi örgütün mali yapısının omurgasını teşkil eden şirketler için İstanbul Anadolu Yakası’nda bulunan birimlerde özel bir yapılanmaya gidildiği kaydedilmişti. Vergi Denetim Kurulu’nun Anadolu Yakası Grup Başkanlığı’nda kendi şirketlerine ceza yazılmasını önlemek için örgüte yakın ‘A’ ve ‘B’ grubu müfettişler buraya yönlendirilmiş. FETÖ kapsamında yapılan görevden almalardaki müfettişlerin önemli bölümü buradan yapılmıştı.STAR