Abone Ol

FETÖ'cü hainden şoke eden Hulusi Akar iddiası: Tiranı sarayın merdivenlerden yuvarlayarak...

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, birkaç yıl önce Fethullah Gülen’in Pensilvanya’da çiftliğinden “atılan” Osman Şimşek’in, 15 Temmuz darbe girişimine Hulusi Akar'ın ağzından yazıldığı iddia edilen bir mektuba dair açıklamalarına dikkat çekti.

FETÖ'cü hainden şoke eden Hulusi Akar iddiası: Tiranı sarayın merdivenlerden yuvarlayarak...

Terkoğlu, Osman Şimşek’in Samanyolu TV’de Asım Yıldırım’a yaptığı açıklamalardan bazı bölümleri ise şöyle aktardı:

“Osman Şimşek, 15 Temmuz’un hazırlanışında FETÖ imamlarının bulunduğunu, Gülen’e de bilgi verdiklerini söylüyor. Örgütün çoğunluğunun darbeden haberinin olmadığını anlatıyor: ‘Bize birileri bir şeyler yapacaklar, siz de sessiz kalın. Bu duyguyu iyice aşıladılar. Maalesef 1,5-2 sene, birileri geldiler gittiler. Hoca efendiye, şunlar şunu yapacaklar, bunlar bunu yapacaklar dediler.’ Osman Şimşek, Akar’ın da darbeye katılacağı bilgisinin Gülen’e verildiğini söylüyor.

"Pensilvanya’nın, darbeden çok önce darbeye hazırlandığı, Akar’ın da işin içinde olacağına inandığı hatta Mehmet Değerli denilen kişi aracılığıyla Akar’ın ağzından yazılmış gibi Gülen’e mektup taşındığı, Gülen’e onun üniformasıymış gibi üniforma getirildiği anlaşılıyor: ‘Baba dedikleri adam, Hulusi sani (ikinci) yerine koydukları adam (Akar’ı kastediyor), 15 Temmuz’dan 1,5 sene önce hoca efendiye mektup gönderdi. (…) O zat diyordu ki hocam siz şöyle güçlüsünüz, böyle güçlüsünüz, ülke için şöyle önemlisiniz, bizim önümüzde durmayın biz bir şey yapacağız. Bir gün hocam canlı yayında seyredeceksin, tiranı külliyenin merdivenlerinden yuvarlaya yuvarlaya öldüreceğiz.’

Osman Şimşek’e sorarsanız, Gülen şiddete karşı olduğunu söyleyerek buna karşı çıktı. ‘Hoca efendi yönlendirilmez diyoruz, hayır efendim yönlendirilir’ diyerek Gülen’in darbe konusunda ikna edildiğini söyleyen Şimşek, Gülen’i uyardığında, FETÖ’nün tepesindeki isimler tarafından ‘Sen mi iyi biliyorsun, hoca efendi mi iyi biliyor?’ diyerek suçlandığını söyledi. Şimşek, ‘Maalesef bu insanlar kampta’ diyerek Gülen’in aynı ekiple çalıştığını söyledi.”

O mektup o günün şartlarında teyit edilmiş, ondan olduğuna inanılmıştı

Terkoğlu, Şimşek’in program sonrasında eski Zaman muhabiri Ahmet Dönmez’e söz konusu mektuba dair, “O mektup Mehmet Değerli ve ekibi aracılığıyla gelmiş ama o günün şartlarında teyit edilmiş, ondan (Akar’dan) olduğuna inanılmıştı” dediğini aktardı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın