Abone Ol

FETÖ Tetikçisi Ankara Kuşu Gözaltında

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye ait olduğu iddia edilen görüntülere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında “Ankara Kuşu” rumuzlu sosyal medya kullanıcısı gözaltına alındı.

FETÖ Tetikçisi Ankara Kuşu Gözaltında

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye yönelik montaj kaset ve sahte belge soruşturması kapsamında aranan Ankara Kuşu adlı Twitter hesabının sahibi Oktay Yaşar gözaltına alındı.

Muharrem İnce'ye yönelik sosyal medya paylaşımları üzerine resen başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 şüpheliden biri tutuklandı.

Soruşturma kapsamında sosyal medya hesabından Genel Başkan Muharrem İnce hakkında paylaştığı iddialar üzerine "Ankara Kuşu" adlı Twitter hesabının kullanıcısı Oktay Yaşar da gözaltına alındı.

Oktay Y., Ankara’da Organize Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

FETÖ ve CHP teşkilatı, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesini sağlamak için montaj kaset ve sahte dekontları Twitter hesaplarından paylaşmıştı. Organize baskılara dayanamayan İnce, adaylıktan çekilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, montaj kaset ve sahte dekontlarla ilgili soruşturma başlatıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, yaptığı incelemelerde 4’ü yurt dışındaki firari FETÖ’cü olmak üzere toplam 19 şüpheliyi tespit etti.

Düzenlenen operasyonlarla 14 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet’teki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edilen şüphelilerden 1’i tutuklandı, 1’i için ise konutu terk etmeme adli kontrol kararı alındı. Diğer 12 şüpheli ise serbest bırakıldı. Ankara polisi, firari durumdaki Oktay Yaşar’ın yakalanması için çok sayıda adrese baskın düzenledi. Yaşar’ın, bugün operasyon yapılan bir adreste yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi.

Kaynak: İHA