Abone Ol

FETÖ futbola sızmaya o maçla karar vermiş!

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir Fenerbahçe maçı öncesi stat çevresindeki kalabalığı görüp, futbola da sızma planlarına başladığı ortaya çıktı.

FETÖ futbola sızmaya o maçla karar vermiş!

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında ortaya çıkan yapılanmasının bir ayağının da futbolda olduğu belirlenmişti. Futbolcular ve takımlar aracılığı ile futbola sızmaya çalışan FETÖ'nün bu kararı ne zaman verdiği de belli oldu. Nurettin Veren, Yeni Akit'teki yazısında o günleri anlattı.

HER ŞEY BİR FENERBAHÇE MAÇIYLA BAŞLADI

Fethullah Gülen'in, futbolu haram saydığı ve FETÖ'cü hiçkimsenin maça dahi gitmediği günlerin ardından bir Fenerbahçe karşılaşması öncesi stat etrafındaki kalabalığı görünce bu sektöre de girme kararı verdiği ortaya çıktı.

O günler şöyle anlatıldı:

"83-84 yılıydı F. Gülen arandığı için sürekli yer değiştiriyordu. Bir gün sabahın erken saatlerinde, Fenerbahçe stadının etrafında kalabalık insan topluluğunu görünce. Gülen kalabalıktan endişelenmişti. Bu insanlar sabaha doğru burada niye bekliyor diye merak ettik.

Sonra öğrendik ki o gün Fenerbahçe'nin maçı varmış. İnsanlar bilet kuyruğunda. Gülen'in ilgisini çekti ve bunun üzerine dedi ki: 'Bu insanlar bu saatte hiçbir iş için kalkıp burada toplanmaz. Bu futbol, hakkında bilmediğimiz ve eksik olduğumuz bir konu dedi. Futbolla ilk böyle tanıştık ve bunun önemini çok merak etti."