Abone Ol

Fetullah Gülen hangi komutana gömlek gönderdi?

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Genelkurmay çatı davasının bugünkü celsesinde, eski general Mehmet Partigöç dün başladığı esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasına devam etti.

Fetullah Gülen hangi komutana gömlek gönderdi?

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen FETÖ'nün Genelkurmay çatı davasının bugünkü celsesinde, sözde sıkıyönetim bildirisinin altında ismi bulunan eski general Mehmet Partigöç dün başladığı esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasına devam etti.

Dünkü savunmasında eski Genelkurmay Başkanı, yeni Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar hakkında bazı olaylar anlattığını hatırlatan Partigöç, "Bu adam bu kadar şeyi nereden biliyor denebilir. Şu kadarını söyleyeyim, bugün doğum günü. Kutlu olsun. İnsan bazı şeyleri unutmaz" dedi.

Partigöç, "Kim, nasıl dans ediyor, bilinsin" sözleriyle eski Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal hakkında da şu iddialarda bulundu:

"Düğüne gitmiş, elini kolunu sallayarak Akıncı'ya gelmiş. Duyduğuma göre filo komutanı, 'Vebale giremem. Hazırladığım idari tahkikat raporunu değiştirdi. O çocukları Ünal'ın isteği üzerine ben gönderdim' demiş. Nasıl ki, odamdaki Hulusi Akar'la ilgili belgeler yok edildi, Abidin Ünal'la ilgili olanlar da yok edildi. Terfi ettiğinde Fetullah Gülen'in şu anda tutuklu hangi generalle hediye gömlek gönderdiği, 'Sevgili kardeşim, bugüne kadarki hizmetlerinin devam edeceğinize'yazan not gönderdiğine ilişkin bir belgeydi. Bu evrak yok."

Abidin Ünal'ın Genelkurmay Başkanı'ndan habersiz Cumhurbaşkanlığına gittiğini öne süren Partigöç, şöyle devam etti:

"Bir orgeneral Cumhurbaşkanlığına niye gizli kapaklı gider? Neden amirine yalan söyler? Bunların altındaki gerçekler ortaya çıkarılmadıkça bu darbe anlaşılmaz. Neyle tehdit etmişlerdi veya hangi gizli görev istendi ki, gizli gizli gitti? Bir de H..... konusu vardı. Emekli oldu zaten. Allah mesut etsin."

(Odatv)