Abone Ol

Fethiye plajlarında son durum!

Hava sıcaklığının 38, deniz suyu sıcaklığının 27 derece ölçüldüğü Fethiye'de turistik plajlar, 9 günlük bayram tatilini fırsat bilerek ilçeye gelen tatilcilerin akınına uğradı.

Fethiye plajlarında son durum!

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde turist sayısındaki düşüş nedeniyle sezon başından bu yana boş kalan turistik plajlarda, 9 günlük Ramazan Bayram tatili dolayısıyla yoğunluk görüldü.
Hava sıcaklığının 38, deniz suyu sıcaklığının 27 derece ölçüldüğü Fethiye'de turistik plajlar, 9 günlük bayram tatilini fırsat bilerek ilçeye gelen tatilcilerin akınına uğradı.

Fethiye plajlarında son durum! - Resim: 1

Geçen cuma günü mesai bitiminden sonra gelmeye başlayan tatilciler, ilçenin turistik bölgelerinde hareketlik sağlarken, turist sayısındaki düşüş nedeniyle sezon başından bu yana boş kalan plajlar ilk kez doldu. Tatilciler Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Belceğiz Plajı'nda denize girip serinledi.

Fethiye plajlarında son durum! - Resim: 2

Bronzlaşmak isteyenler ise güneş kremini sürüp sahilde güneşlendi. Amasya'dan tatil için geldiği Fethiye'de denize girip güneşlenen Osman Bulut, havanın çok güzel, plajın ise oldukça hareketli olduğunu söyledi. Daha sakin ve sessiz olacağı için ailecek Fethiye'yi seçtiklerini anlatan Bulut, bayram tatilini ilçede geçireceklerini kaydetti.

Fethiye plajlarında son durum! - Resim: 3

BABADAĞ DA HAREKETLENDİ
Gökyüzünde yamaç paraşütü pilotlarının oluşturduğu renk cümbüşü vardı. Turist sayısındaki düşüşle birlikte zor günler geçiren ve geçen yıllarda ortalama 3 olan günlük atlayış sayısı 1'e düşen yamaç paraşütü pilotları, bayram tatili ile birlikte eski hareketli günlere dönmenin sevincini yaşadı.

Fethiye plajlarında son durum! - Resim: 4

Pilotlar ve yamaç paraşütü firması yetkilileri haziran ayı itibariyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 düşüş yaşanan yamaç paraşütü uçuşlarının bayram tatiliyle birlikte toparlayabileceğini söyledi.

Fethiye plajlarında son durum! - Resim: 5

"SORUNLAR DÜZELECEK GİBİ"
Yamaç paraşütü pilotu Orhan Baysal, "Turist sayısındaki düşüş nedeniyle sezon başından bu yana devam eden sorunlar bayram tatili ile birlikte düzelecek gibi gözüküyor. Havalar da düzeldi ve yamaç paraşütü için mükemmel seviyeye geldi. Her şey çok güzel gidiyor. Tüm tatilcilerimizi Ölüdeniz'e ve yamaç paraşütü yapmaya davet ediyorum" diye konuştu.

"BÜYÜK OTEL VE TATİL KÖYLERİNDE DOLULUK YÜZDE 100"
Fethiye'de büyük otel ve tatil köylerinde doluluğun yüzde 100'e ulaştığını belirten Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, 4 yıldan bu yana görev yaptığı ilçede otellerin her yıl Ramazan Bayramı tatiliyle dolduğunu ve doluluğun sezon sonuna kadar devam ettiğini söyledi.

Fethiye plajlarında son durum! - Resim: 6

Kaymakam Çalık, ilçenin sadece deniz, kum, güneş üçlemesiyle değil, doğası, tarihi ve sayısı 25'i bulan turizm amaçlı sportif faaliyetleriyle çok zengin bir turistik bölge olduğunu kaydetti.

Fethiye plajlarında son durum! - Resim: 7

Haliyle tatilcilerin Fethiye'yi tercih ettiğini anlatan Kaymakam Çalık, "Bayram tatilinde misafirlerimizin güvenliği için her türlü tedbir alındı.

Fethiye plajlarında son durum! - Resim: 8

Hanutçuluğun önlenmesi, turistleri rahatsız edecek unsurların ortadan kaldırılması için emniyet, jandarma, belediye bütün kurumlarımız işbirliği içinde her türlü çalışmayı yapıyor" dedi.

Fethiye plajlarında son durum! - Resim: 9

dha