Abone Ol

Feryal Gülman ve Kemal Gülman'ın soyadı davasında ilginç gelişme

Kemal Gülman ile 2022 yılında boşanan Feryal Sarımuratoğlu’nun soyadı kavgası mahkemeden döndü. İstanbul Aile Mahkemesi'nde görülen davada Feryal Sarımuratoğlu'nun "Gülman" soyadını evliliğinden önce aldığı belirlendi.

Feryal Gülman ve Kemal Gülman'ın soyadı davasında ilginç gelişme

Feryal Sarımuratoğlu, "Gülman" soyadını kullanmasında önemli menfaatinin olduğu ve Kemal Gülman'ın menfaatini etkileyecek olumsuz bir hal ve hareketin bulunmadığını kaydederek, "Gülman" soyadını kullanmaya devam etmeyi talep etti.

Kemal Gülman ise eski eşinin bu hamlesinin magazin gündeminde yer almaktan başka menfaati olmadığını dile getirip davanın reddini istedi. Mahkeme hukuki yarar yokluğu sebebiyle davayı reddetti.

Kemal Gülman'la 28 yıl evli kaldıktan sonra 2022 yılında boşanan işkadını Feryal Sarımuratoğlu, 'Gülman' soyadını kullanmak için mahkemeye başvurdu. Kemal Gülman, boşanmanın kesinleşmesinin ardından Feryal Sarımuratoğlu'na 'Gülman' soyadını kullanmaması için ihtarname gönderdi.

Sabah'tan Armağan Yılmaz'ın haberine göre Sarımuratoğlu da 'soyadı' krizini mahkemeye taşıdı. İstanbul Aile Mahkemesi'nde görülen duruşmaya taraf avukatları katıldı.

GÜLMAN SOYADIYLA MENFAATİ BÜYÜK

Feryal Sarımuratoğlu, mahkemede avukatı aracılığıyla kamuoyu ve sosyal çevresinde uzun yıllardır 'Gülman' soyadı ile tanındığını, yasal ve ticari işlemlerinden Gülman soyadını kullandığını ve Feryal Gülman adına Türk Patent ve Marka Kurumundan ismine marka tescil belgesi aldığı belirtti.