Abone Ol

Ferit Şahenk İzzet Çapa'ya rakip oluyor! İşte o mekanlar!

Doğuş Grubu, Köşebaşı, Lacivert, Mavi Balık, Feriye, Nusr-Et ve Hayal Kahvesi'nin çoğunluk hissesini almak için düğmeye bastı.

Ferit Şahenk İzzet Çapa'ya rakip oluyor! İşte o mekanlar!

Akşam gazetesinin haberine göre, Finanstan medyaya, otomotivden turizme kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteren Doğuş Grubu’nun yeni oyun alanı ’restoran’ oluyor.

Balıktan kebaba, Osmanlı mutfağından ’steak’e kadar farklı alanlarda faaliyet gösteren birçok markanın bünyeye katılması için düğmeye basıldı. Doğuş, her biri kendi alanında marka olan ve sadece işdünyasının değil yabancı turistlerin de gözdesi olan Poseidon, Köşebaşı, Lacivert, Mavi, Feriye, Nusret ve Hayal Kahvesi’ni satın almak için ’lezzet operasyonu’ başlattı.  Günaydın’dan ayrıldıktan sonra 2010 yılında tekstilci arkadaşı Mithat Erdem’le ortak olarak Etiler’de açtığı Nusr-Et’e Doğuş’un talip olduğu iddiası hakkında konuşan Nusret Gökçe, ’Bir girişim söz konusu ancak şu anda isim ve detay vermem doğru olmaz. Hafta ortası, çarşamba günü gibi netleşecek, netleştiği zaman söylemem daha doğru olur, şimdi konuşup mahcup olmak istemem’ dedi. Konuyla ilgili konuşan başka bir restoran yetkilisi de görüşmeleri doğrularken, Doğuş’un yaklaşık 1 yıldır restoran işine girmek istediğinin altını çizdi.

EKSİK HALKA BÖYLECE TAMAMLANACAK
 Otelcilikten marina işletmeciliğine kadar turizmde iddialı olan Doğuş Grubu, bünyesine ekleyeceği yeni restoranlarla ’eksik halkayı’ da tamamlamış olacak. Doğuş Grubu’nun yedi ana faaliyet alanından biri olan Doğuş Turizm Grubu, 1976 yılından beri faaliyet gösteriyor.  Altı adet 5 yıldızlı otel, iki adet 5 yıldızlı tatil köyü olmak üzere toplam sekiz tesisin sahibi olan Doğuş Turizm Grubu, 1.648 çalışanı, 2.392 oda kapasitesi, 5.072 yatak kapasitesiyle turizm sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alıyor. Şirket bünyesinde D-Hotel Maris, Maritim Hotel Club Alantur, Maritim Hotel Grand Azur, Grand Hyatt İstanbul ve Park Hyatt İstanbul- Maçka Palas faaliyet gösteriyor.

TURİZM YATIRIMLARI ARTIYOR
 DOĞUŞ Turizm Grubu ayrıca; Emporio Armani, Gucci ve Loro Piana gibi dünyaca ünlü lüks markalar ile anlaşması olan Arena Giyim şirketini de bünyesinde barındırıyor. Bodrum’da yer alan In-Formal, Select Maris’teki ’Boutique Select’ ve Didim D-Marin’deki Didim Outlet ise, Arena’nın kendi yarattığı markası.  Doğuş Turizm Grubu’nun tüm otel tesisleri küresel işletici markalarla işbirliği içinde uluslararası standartlarda faaliyet gösteriyor. Otel tesisleri; Grand Hyatt İstanbul, Maritim Hotel Club Alantur (Alanya), Maritim Hotel Grand Azur (Marmaris) 2008 sonunda açılan Park Hyatt İstanbul Maçka Palas’ın yanı sıra, 2010 yılında gruba katılan D-Hotel Maris’ten oluşuyor.

BÜYÜME ODAKLI FAALİYET
 DOĞUŞ Turizm Grubu, moda endüstrisinde Emporio Armani, Gucci ve Loro Piana ile olduğu gibi; turizm sektöründeki uluslararası servis kalitesini Hyatt International (Europe Africa Middle East) LLC, HMS International Hotel GmbH (Maritim) ve Aldiana GmbH ile gerçekleştirdiği uluslararası işbirlikleriyle sağlıyor. Büyüme odaklı felsefesine sadık kalan Doğuş Turizm Grubu, 2008 hedefleri çerçevesinde, mevcut turizm tesislerinin yenilenme çalışmalarını ve gelişim odaklı yatırımlarını devam ettiriyor.

D-GYM’DE ORGANİK ÜRÜNLER SUNUYOR
 GRUP ayrıca Maslak’ta, Doğuş Power Center içinde 4 bin 500 metrekarelik alanda projelendirilen ve Türkiye’nin en ileri teknolojik altyapı ve imkanlarla donatılmış sağlıklı yaşam kompleksi D-Gym ile ’sağlıklı yaşam’ alanında faaliyet gösteriyor.  Başta spor olmak üzere, sağlıklı beslenme ve yaşama alışkanlıkları konusunda tüm uzmanlıkları bir arada sunan D-Gym’de, geniş kardiyovasküler ekipman parkuru, 3 farklı kategoride alet parkuru, çok amaçlı stüdyolar, özel pilates stüdyosu ve spinning stüdyosu bulunuyor. Ayrıca D-Gym içinde kapalı yüzme havuzu, çeşitli masaj terapileri ve cilt bakımı alternatiflerinin sunulduğu SPA Bölümü, Türk hamamı, saunalar, buhar odaları ve dinlenme alanı yer alıyor. D-Gym’in içerisinde hizmet veren D-Cafe’de organik ve sağlıklı ürünlerle hazırlanan mönüler bulunuyor.

HYATT’LAR DA DOĞUŞ’A AİT
 DOĞUŞ Turizm Grubu, İstanbul’un tarihi sembol binalarından biri olan ve 90 odalı otele dönüştürülen Park Hyatt İstanbul Maçka Palas projesiyle de turizm sektöründe büyümeye devam ediyor. Stratejik gelişim planları çerçevesinde Doğuş Grubu, Didim ve Dalaman Marina projelerinin yanı sıra marina sektöründeki girişimlerine devam ediyor. 580 yat bağlama ve 600 karada park kapasitesine sahip Didim Marina, Mayıs 2009’da faaliyete geçmiştir. Yine 2009 yılında imzalanan bir anlaşmayla Port Göcek Marina da 2010 yılının üçüncü çeyreğinden itibaren D-Marin Marinalar Grubu bünyesine katıldı