Abone Ol

Fergio House skandalı: Swinger parti düzenleyen mimar cezaevinde fena dayak yemiş

“Fergio House” isimli hesap üzerinden müstehcen içerikli videolar paylaştığı için tutuklanan mimar Ferhat Günay Silivri Cezaevi’nde gardiyanlar tarafından darp edildi. Günay’ın avukatlarının Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapmış olduğu şikayete göre; Günay’ın önce ince aramaya maruz kaldı, ardından darp edildi.

Fergio House skandalı: Swinger parti düzenleyen mimar cezaevinde fena dayak yemiş

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonla “Fergio House” isimli hesap üzerinden müstehcen içerikli videolar paylaştığı belirlenen şüphelilere operasyon yapıldığını duyurmuştu. Hesabı yönettiği iddia edilen Ferhat Günay çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Günay, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “müstehcenlik” ile suçlanıyor.

‘DİĞER GARDİYANLAR İZLEDİ’

Halktv'den Seyhan Avşar'ın haberine göre Tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilen Ferhat Günay’ın cezaevi gardiyanlarında darp edildiği iddia edildi. Günay’ın avukatlarının Silivri Cumhuriyet Başsavcılılığı’na verdiği dilekçede şu ifadeler yer aldı:

“2 Şubat tarihindeki avukat görüşünün ardından Ferhat Günay gardiyanlarca ince aramaya alınmış olup ardından koğuşuna götürüldüğü sırada önce gardiyanlarca darp edilmeye başlanmış, bağırmasına rağmen diğer gardiyanlarca da müdahale edilmemiş ve müvekkilin tekme ve tokatlar ile dövülmesini izlemişlerdir. Devamında Günay koğuşuna bırakılmış ancak almış olduğu darbeler nedeniyle kendisini iyi hissetmemeye başlamış böbreğinde ise şiddetli bir ağrı ve acı hissetmiştir. Kötü olduğunu ve böbreğinin ağrıdığını söylemesinin ardından Marmara Cezaevi kampüsü içerisindeki hastaneye sevk edilmiş burada da jandarmalarca nezarete koyulmuş ve gereksiz sürede nezarette bekletilmiş kendisine adeta zulüm edilmiştir. Sonrasında doktor muayenesine girmiş, doktor muayenesinde tüm olayları anlatmış ve şikayette bulunmak istemiştir. Yine kurum doktoru tarafından müvekkilin darp edildiğine ilişkin ‘darp raporu’ tutulmuş ancak kendisine verilmemiştir. Günay cezaevinde gardiyanların psikolojik baskılarına da maruz kalmaya devam etmektedir.”

Dilekçede Günay’ı darp eden gardiyanların tespit edilerek haklarında dava açılması talep edildi.