Abone Ol

Fergio House fantezi partisi operasyonundan ünlü mimar da çıktı: Müstehcen videolara ne dedi?

“Fergio House” isimli hesap üzerinden müstehcen içerikli videolar paylaştığı için yapılan operasyondan bir kadın mimar çıktı. Mimarlık şirketinin ortaklarından S.G.C, "Ben saygın bir iş insanıyım. Bu operasyonda ne işim var, bilmiyorum" ifadelerini kullandı. Mimarın söz konusu videoların çekildiği aracın resmi sahibi olduğu öğrenildi.

Fergio House fantezi partisi operasyonundan ünlü mimar da çıktı: Müstehcen videolara ne dedi?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonla “Fergio House” isimli hesap üzerinden müstehcen içerikli videolar paylaştığı belirlenen 19 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Şüpheliler, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve müstehcen paylaşımlarla suçlanıyor. Operasyon kapsamında bir mimarlık şirketinin ortaklarından S.G.C de gözaltına alındı.

Halktv'den Seyhan Avşar'ın haberine göre, Mimar C.’nin ifadesi İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği'nce alındı.

Kendisine "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "Müstehcenlik" suçlamaları yöneltildi. S.G.C ifadesinde Yıldız Teknik Üniversitesi mimarlık bölümü mezunu olduğunu ve 25 yıldır İstanbul'da çalıştığını söyledi. Aylık gelirinin 50 bin TL olduğunu belirten mimar C. geçimini de mimarlık ile sağladığını aktardı.

Kendisine yöneltilen suçlamaları reddeden S.G.C., "Bana sorduğunuz isimlerden sadece Serhat Günay'ı (operasyon kapsamında alınan isimlerden biri) tanıyorum. Kendisinin benim gibi mimarlık şirketi bulunmaktadır. Aramızda sadece iş ilişkisi vardır" dedi.

"Fergio House isimli hesabından kime ait olduğunu bilmiyorum" diyen S.G.C, "Olaylarla benim bir ilgim bulunmamaktadır" diye konuştu.

Polislerin, "Fergio House isimli hesapta paylaşılmak üzere görüntü çekmenizi sizden kim istedi? Video çekmek amacıyla size kim ulaştı?" diye sordu. S.G.C. ise bu soruya, "Bu paylaşımlarla herhangi bir bağlantım yoktur. Bu paylaşımların ne içerikte olduğunu bilmiyorum" diye yanıt verdi.

Fergi House isimli hesaptan paylaşılan görüntülerde yer alan 34 FPB 895 plakalı aracın kime ait olduğunun sorulduğu S.G.C., bu soruya ise şöyle yanıt verdi:

"Mercedes marka araç benim adıma tescillidir. Bu aracı alma hikayem şöyledir: Serhat Günay isimli şahıs İzmir'den mimarlık işi almış, bir villa işine girişmişti. Bu iş ile ilgili Serhat'ın paraya ihtiyacı oldu. Benden borç para istedi. Kendisine güvendiğim için 1719 gram altın, 100 bin dolar borç para vermiştim. Borcun teminatı olarak bahse konu aracı bana vermişti. Ayrıca İzmir'de bir evi benim üzerime yaptı. Ben bu aracı hiç görmedim. Nerede olduğunu bilmiyorum."