Abone Ol

Fenerbahçe'de tarihi gün: Aziz Yıldırım protesto edip stattan ayrıldı

Fenerbahçe’de Kongre üyeleri Genel Kurul'u yönetmek üzere Vefa Küçük'ü seçti; Yıldırım destekçileri tepki gösterdi

Fenerbahçe'de tarihi gün: Aziz Yıldırım protesto edip stattan ayrıldı

Fenerbahçede 6 yıl sonra Başkan Ali Koç ve 2018’de Kongre’de yenerek 20 yıllık başkanlığını sonlandırdığı Aziz Yıldırım, tekrar karşı karşıya geliyor. 

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Olağan Seçimli Genel Kurulu, Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda bugün başladı. Kongre’nin ilk gününde başkan adayları ve kongre üyeleri konuşmalarını yapacak. Kongre'nin ikinci gününde, Fenerbahçe'yi önümüzdeki 3 sene boyunca yönetecek başkan ve yönetimini belirleyecek seçim için kongre üyeleri oy kullanacak. 

Kongre üyeleri, Genel Kurul Kongre Başkanlığı’nı yapmak üzere Vefa Küçük’ü seçti. Genel kurulları Fenerbahçe’de geleneksel olarak Divan Kurulu Başkanları yönetse de; Başkan Ali Koç, Divan Başkanı Şekip Mosturoğlu’nun Yıldırım yönünde kongre üyelerini aradığını iddia ederek Genel Kurul’u yönetmesine karşı çıkmıştı.

Bu karar, Genel Kurul’da tansiyonun yükselmesine sebep oldu. Tribünlerin Koç destekçilerinin yoğun olduğu tarafından Küçük’e destek tezahüratları yükselirken, Yıldırım destekçileri Küçük’ü yuhaladı ve ‘’Şefik başkan’’ tezahüratları yaptı.

Kongre’nin açılışını kulübün yöneticilerinden Fethi Peki yaptı. Konuşmasında birliktelik vurgusu yapan Pekin, ‘’El ele verip Fenerbahçemizi daha da ileriye taşıyacak kararları almak için bir araya geldik. Unutmayalım ki sandıktan çıkan sonuç ne olursa olsun kazananın Fenerbahçe olmasını diliyorum. Çünkü en büyük zafer beraber hareket etmektir. Birlikte güçlüyüz, birlikte başaracağız’’ dedi. 

Yıldırım cephesinden itiraz

T24'ün aldığı bilgiye göre Yıldırım cephesi, Genel Kurul Kongre Başkanlığı seçiminde usul hatası yapıldığı ve oylamada sorun olduğu iddiasıyla Küçük'ün seçilmesine itiraz etti.

Fethi Pekin, Kongre'nin açılışında Genel Kurul Kongre Başkanı'nın 'el kaldırarak' seçileceğini söyledi. Oylamanın yakın gözükmesine rağmen Küçük başkan ilan edildi. 

Alınan bilgiye göre Yıldırım cephesinden Savaş Adalet, itirazlarını Fethi Pekin'e iletti.

Aziz Yıldırım: Yapılan seçim gayri demokratiktir, ayrılıyorum
Yıldırım, ''Burada Fenerbahçe'ye yakışır bir Kongre istiyoruz. Ancak yapılan seçim gayri demokratiktir. Ben buradan ayrılıyorum. Yarın oy atamaya geleceğim'' dedi