Abone Ol

Fenerbahçe ve Galatasaray’dan açıklama

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında bu akşam oynanması beklenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisi güvenlik gerekçesiyle ertelendi.

Fenerbahçe ve Galatasaray’dan açıklama

Karar sonrası her iki kulüpten de kısa bir açıklama yapıldı.

GALATASARAY’DAN YAPILAN AÇIKLAMA
Galatasaray Kulübü’nden yapılan açıklamada, "Valilik, Emniyet ve Türkiye Futbol Federasyonu arasında varılan mutabakat sonucunda, güvenlikle ilgili alınan ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak 20 Mart 2016 Pazar günü saat 20:00’de Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da oynanması gereken Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ileri bir tarihe ertelenmiştir. Maçın oynanacağı tarih daha sonra açıklanacaktır" denildi.

FENERBAHÇE’DEN YAPILAN AÇIKLAMA
Fenerbahçe Kulübü’nden yapılan açıklama ise şu şekilde:
"Fenerbahçemiz ile Galatasaray arasında Türk Telekom Arena’da oynanacak karşılaşma güvenlik gerekçesiyle maçın başlamasına yaklaşık 2 saat kala ileri bir tarihe ertelendi."

Konu ile ilgili İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklama şu şekilde:
“20 Mart 2016 Pazar günü saat 20.00’de oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe futbol müsabakası alınan ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak, kulüplerinde talep ve mutabakatı doğrultusunda ertelenmiştir. Kamuoyuna ve sporseverlere saygıyla duyurulur."

TFF tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde:
“Bu akşam oynanması planlanan Galatasaray-Fenerbahçe müsabakası, İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda kulüplerimizle de görüşülerek ileri bir tarihe ertelenmiştir. Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasının tarihi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.”
(İHA)