Abone Ol

Fenerbahçe Bu Maç İçin 99 Yıl Hazırlık Yaptı

UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off turunda bugün oynanacak Slavia Prag-Fenerbahçe maçı tarihi bir gerçeği ortaya çıkardı. Slavia Prag takımını konuk edecek Fenerbahçe’nin bu hazırlığı 99 yıl önceye dayanıyor.

Fenerbahçe Bu Maç İçin 99 Yıl Hazırlık Yaptı

1924 Paris Olimpiyatlarına futbol takımı göndermek için yola çıkan, 1922’de Türkiye İdman Cemiyetleri İttifakı (TİCİ) çatısı altında faaliyete başlayan Türkiye Futbol Federasyonu, Türk futbolunun uluslararası arenada başarılı olup olamayacağı sorusuna yanıt bulmak için Slavia takımını Türkiye’ye davet ediyor.

TARİHİ GOLÜN PERDE ARKASINDA DURAN İSİM: ALİ NACİ KARACAN 

Konuyla ilgili Milliyet’e konuşan spor tarihçileri Barış Kenaroğlu ve Barış Eymen, Türkiye’den yurt dışına yapılan ilk transfer olan ve Bombacı Bekir olarak anılan Türk futbolcu Bekir Refet Teker hakkında önemli bir bilgi paylaştı.

Spor tarihçileri, 16 Temmuz 1923’teki karşılaşmanın ardından 5 Haziran 1927’de yeniden karşı karşıya gelen Fenerbahçe ve Slavia Prag takımının o günkü tarihi maçından bahsetti. Tarihçiler, maçın tarihi golünü atan Bombacı Bekir’i 1927 yılında Almanya’dan Fenerbahçe’ye transfer eden ismin gazeteci Ali Naci Karacan olduğunu duyurdu.

Spor tarihçileri Barış Kenaroğlu ve Barış Eymen Bombacı Bekir transferini ve o tarihi golü şu sözlerle anlattı:

“3 Haziran 1927’de Galatasaray, Taksim Stadı’nda Slavia ile karşılaşırken, Fenerbahçeliler de Ali Naci Karacan’ın Almanya’dan getirdiği, Bekir’i karşılamak üzere Sirkeci garına gitmiş. Gazeteler ‘Milli takımın eşsiz futbolcusu Bekir geldi’ haberini birinci sayfadan duyurmuş. Bekir de bekleneni yapmış ve Fenerbahçe’ye maçı kazandırmış. Gazetelerde, Fenerbahçe’ye, Türkiye’nin dört bir yanından, 200’ü aşkın tebrik telgrafı geldiği haberlerine rastlıyoruz. Slavialılar ise mağlubiyetin moral bozukluğundan olacak, Fenerbahçelilerin verdiği ziyafete gelmemiş.”