Abone Ol

Felaketin adresi Anagold Altın Madeninde Kapasite Artışını Bilin Bakalım Kim Onaylamış!

Çöpler mevkiindeki Anagold Altın Madeni'nde yaşanan kaza sonrası 9 işçi kayıp! Maden kazasında siyanürlü solüsyon çevreye yayıldı. Kapasite artışı tartışmalarıyla gündeme gelen madende, AKP'li Murat Kurum'un döneminde onaylanan proje yeniden gündemde.

Felaketin adresi Anagold Altın Madeninde Kapasite Artışını Bilin Bakalım Kim Onaylamış!

İhbar üzerine, Çöpler Altın Madeni'nde meydana gelen kaza sonrasında çevre il ve ilçelerden çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Siyanürlü solüsyonun çevreye yayıldığı belirtilirken, göçük altında kalan 9 işçiye ulaşılamadığı öğrenildi.

Uzmanların Uyarılarına Rağmen Kapasite Artışı Devam Etti
Facianın yaşandığı Çöpler mevkiindeki Anagold Altın Madeni, uzmanların uyarılarına rağmen sık sık kapasite artışlarıyla gündeme geldi. Geçen yıl madende yapılan kapasite artışının AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un Çevre ve Şehircilik Bakanı olduğu dönemde onaylandığı ortaya çıktı.

Murat Kurum'un Döneminde Kapasite Artışı Onaylandı
AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Murat Kurum'un görev sürecinde, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 31 Aralık 2019 tarihinde 2. Kapasite Artışı onay süreci başlatıldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:


Trafik Faciası Sonucu Yaralanan Kadın Hayatını Kaybetti
"Erzincan ilinde İliç ilçesinde bulunan Anagold Madencilik San. ve Tic. A.Ş. tarafından gerçekleştirilmesi planlanan Çöpler Kompleks Madeni 2. Kapasite Artışı ve Flotasyon Tesisi projesine ilişkin yapılan ÇED Başvuru Dosyası incelenmiş ve projenin ÇED Süreci başlatılmıştır."

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Duyuru
Bakanlık, Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin tamamlanana kadar ilgili her türlü bilgi ve görüşlerin Erzincan Valiliği (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına iletilmesini duyurdu.

Akdeniz Gerçek