Abone Ol

Erdoğan, Gülen'le görüşmem için uçak tahsis etti ama...

Habertürk gazetesi yazarı Fehmi Koru, eski Cemaatçi Hüseyin Gülerce’nin “Gülen, Fehmi Koru üzerinden hükümete kumpas kurdu” iddiasına yanıt verdi.

Erdoğan, Gülen'le görüşmem için uçak tahsis etti ama...

Fetullah Gülen'e en yakın isimlerden biri iken cemaatle yollarını ayıran Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı eski Başkanı Hüseyin Gülerce, Akit’e röportaj vererek “Gülen, Fehmi Koru üzerinden hükümete kumpas kurdu” demişti. Gülerce, mektubun bir oyalama taktiği olduğunu ve Koru’nun bir “piyon” olarak kullanılıp hükümete 25 Aralık operasyonunun yapıldığını öne sürmüştü.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yakınlığıyla bilinen Fehmi Koru, Habertürk gazetesindeki bugünkü yazısında Hüseyin Gülerce’nin iddialarına yanıt verdi. Koru, “17-25 Aralık haftasındayız. O hafta içerisinde benim de -hasbelkader- bir rolüm vardı. Kavga başladığında tahribatının nerelere varabileceğini görmüş, görüşümün devleti yönetenler tarafından da paylaşıldığını anlayınca, gidilen yanlış istikameti önlemek amacıyla bir yolculuğa çıkmıştım” dedi.

'DEVLETİN UÇAĞININ TAHSİSİ TEKLİF EDİLDİ'
19 Aralık 2013 günü dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’la İstanbul’da, Kısıklı’daki evinde, buluşup aynı konuyu etraflıca görüştüğünü ifade eden Koru, “Üzüntülüydü. Aynı hassasiyetleri paylaşıyor ve rahatsızlığının karşı tarafa aktarılmasını istiyordu. Görüşmeler sırasında konunun aciliyeti sebebiyle devletin uçağının tahsisi teklif edildi; reddettim. Kendi aldığım biletle gidip geldim, otel paramı da kendim ödedim” diye yazdı.

Koru yazısına şöyle devam etti:

Tamamiyle bir rahatsızlığın duyurulması için katlandığım bir seyahatten ibarettir olay. Ankara’da başlamış ve Ankara’da nihayete ermiştir. Şimdi birileri ‘Pennsylvania kumpası’ diyorlar ya, kavganın şiddeti arttığında, aynı tespitin, bu defa ‘Ankara’nın kumpası’ diye Pennsylvania’da dillendirildiği kulağıma gelmişti. İkisi de doğru değildir. İyi niyetli bir girişim, kötü niyetliler tarafından, başarısızlığa uğratılmıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Cumhurbaşkanı Gül de gerçeğin anlattığım gibi olduğunu biliyor. Bu yazı tarihin kafası karıştırılmasın diye yazıldı.