Abone Ol

FBI, seksi Rus ajanı Chapman'ın görüntülerini yayınladı!

MEDYAFARESİ VİDEO- Amerikan Federal Araştırma Bürosu FBI, seksi Rus casus Anna Chapman’ın “iş üstünde” çekilmiş video görüntülerini yayınladı.

FBI, seksi Rus ajanı Chapman'ın görüntülerini yayınladı!

The Guardian’ın haberine göre, ülkesine döndükten sonra Başbakan Vladimir Putin tarafından madalya ile ödüllendirilen ve ardından önce televizyonculuğa, sonra da politikaya soyunan güzel Rus casus Anna Chapman bir görüntüde, New York’ta bir alışveriş merkezinde bir telsiz aracılığıyla Rus casuslara şifreli mesaj gönderirken görülüyor.

İŞTE KIZIL AJAN’IN O GÖRÜNTÜLERİ

FBI, 2010’da yakalanan 10 Rus ajanın on yılda nasıl takip ettiklerine ilişkin gizli görüntüleri yayınladı. FBI kendi web sitesinde yer alan görüntülerde Rus ajanların buluşmaları, sarı renkli çantalarını değiş tokuş yaptıkları görülüyor.

ANNA CHAPMAN'IN SEKSİ POZLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Görüntülerde en dikkat çekici ise dünya basınının gündeminden düşmeyen Rus ajan Anna Chapman’ın bir Amerikan ajanla kafede buluşması. Chapman, kafede ABD’li gizli ajanla bir şeyler konuşurken, masaya kağıt ve teknik cihazları bırakması dikkatlerden kaçmıyor. Kafede oturan ve onları izleyen diğer Amerikalıların yüzleri ise görüntülerde buzlanıyor.

Bir başka görüntüde Rus bayan ajan, kitapçıya giriyor ve dizüstü bilgisayarını açıyor. Diğer görüntüde ise Rus ajan Khristofer Metsos New York’ta çalışan bir Rus diplomatla paketlerini değiştiriyor.

FBI olayla ilgili açıklamasında, "Geçen yıl 10 Rus casusun yakalanması, endişeli şekilde şunu hatırlattı, Amerikan topraklarında casusluk soğuk savaşın sona ermesiyle ortadan kalkmadı." denildi.

Ria Novosti ajansı, Rus ajanlarını takip eden bir ABD’li istihbarat yetkilisinin sözlerini de aktarıyor. Yetkiliye göre, hiçbir yönetim kendi casusları için böyle muazzam para harcamaz. Haberlere göre Rus Dış İstihbarat Servisi SVR, ajanları için uzun yıllar alan bir çalışma bekliyordu.

FBI açıklamasına göre, Rus ajanlar ABD’nin iktidar çevrelerinde haber kaynağı bulmak için on yıllar boyu bir zaman dilimini de gözden çıkarmıştı. ABD’li istihbarat yetkilisi, "Amerikan karşı istihbarat ajanları müdahale etmeseydi, Ruslar görevlerinin üstesinden gelirdi." hatırlatması yaptı. ABD istihbaratı yetkililerine göre, Rus casuslar kendi amaçlarına ulaşamadı, fakat bunun yanında da verimli ajanlık çalışmaları da yaptılar.

2010 Haziran ayı sonunda Amerika’da Rusya lehine casusluk yaptıkları iddiası ile 10 ajan tutuklanmıştı. Ajanlar SVR adına çalıştıkları ve kara para akladıkları gerekçesi ile yargılanmıştı. Mahkeme tarafından sınır dışı edilmesi kararlaştırılan 10 Rus ajan 10 Temmuz tarihinde Viyana’nın Schwechat Havalimanı’na getirilerek 4 Rus kökenli ABD’li ajanla takas edilmişti. Haziran ayında Amerika’da çalışan Rus ajanları deşifre eden Rus albay Poteyev (59) Moskova’da gıyaben "vatana ihanet" ve "firar" suçları gerekçesiyle 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.