Abone Ol

Fatma Yasak'ı Alıkoyan ve Şiddet Uygulayan Alper Tasalı Yeniden Gözaltında!

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden vatandaşlardan yardım isteyen Fatma Yasak, kendisine şiddet uygulayan Alper Tasalı'nın serbest bırakıldığını duyurmuştu. Tasalı sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine tekrar gözaltına alındı.

Fatma Yasak'ı Alıkoyan ve Şiddet Uygulayan Alper Tasalı Yeniden Gözaltında!

Sosyal medyada yaptığı paylaşımla boşanma aşamasındaki eşi tarafından şiddete uğradığını belirterek yardım isteyen Fatma Yasak'ın serbest bırakılan kocası Alper Tasalı, savcılığın itirazı üzerine hakkında çıkarılan tutuklamaya yönelik yakalama kararı sonrası tekrar gözaltına alındı.

Fatma Yasak'ın ihbarıyla gözaltına alınan Alper Tasalı, soruşturma başlatan Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesi alındıktan sonra tutuklama istemiyle nöbetçi Büyükçekmece Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, nöbetçi hakimlik de adli kontrol tedbiri uyguladığı Tasalı'yı serbest bırakmıştı.

Şüpheli yeniden gözaltına alındı

Bu karara soruşturma savcılığınca itiraz edildi. İtirazı değerlendiren hakimlik, şüpheli Tasalı hakkında, "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

Bu karar sonrası şüpheli, tekrar yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli Alper Tasalı'nın yarın Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edilmesi bekleniyor.

Ne olmuştu?

Fatma Yasak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul Esenyurt'ta boşanma aşamasındaki eşi tarafından silah zoruyla araca bindirilip Silivri'ye boş araziye götürülmeye çalışıldığını, şiddet gördüğünü ve tehdit edildiğini öne sürerek, yardım istemişti.

Fatma Yasak, eşiyle yaşadığı sıkıntıları ve maruz kaldığını ifade ettiği şiddet olaylarını da paylaşımlarında anlatmıştı.

KADES uygulamasından polise çağrı gönderdi

Paylaşımlarında, "20 Ağustos'ta iş görüşmesine giderken bir araçla yaklaşan eşi Tasalı'nın elindeki silahla, ateş edip korkutarak kendisini zorla arabaya bindirdiğini ve araca binerken KADES uygulaması üzerinden 3 defa çağrı gönderdiğini" belirten Yasak, "eşinin kendisini Silivri'ye boş bir araziye götürdüğünü ve KADES'ten ihbarını gören ekiplerin kendisini aradığını" aktarmıştı. (A.A)

Fatma Yasak'ı Alıkoyan ve Şiddet Uygulayan Alper Tasalı Yeniden Gözaltında! - Resim: 1Fatma Yasak'a Şiddet Uygulayan ve Alıkoyan Alper Tasalı Serbest Bırakıldı #AlperTasalıTutuklansın