Abone Ol

Fatma Betül Sayan Kaya koltuğu kaptı, Süleyman Soylu AKP grup toplantısına gelmedi

Medyafaresi.com özel haber- AK Parti grup toplantısında inanılmaz olay... Aileden sorumlu bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın kadın danışmanı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun her zaman oturduğu koltuğa yerleşince ortalık karıştı.

Fatma Hanım koltuğu kaptı, Soylu AKP grubuna gelmedi

Ak Parti grup toplantı salonunda ilginç bir koltuk kapma tartışması yaşandı.

Fatih Portakal ile FOX Ana Haber'de dün akşam yayınlanan görüntüler ortalığı karıştırdı.. AKP grup toplantısında Süleyman Soylu'nun korumalarının da aralarında olduğu tam 5-6 erkek görevli genç kadını yerinden kalkması için ikna etmeye çalıştı. Hem de yaklaşık bir saat boyunca…

Cumhurbaşkanı Erdoğan salona gelmeden önce, Aile bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın ekibinden bir kadın görevli bakana yer ayırmak için gelip oturdu.. Erdoğan’ın oturduğu en ön sıranın arkasındaki 4. Sıradaki koltuğa oturdu..

FOX Haber kamerasına yansıyan görüntülere göre, O koltukta her hafta oturan isim İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ydu.. Sıranın en başında Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. Sırasında Berat Albayrak tam arkasında Süleyman Soylu..

Bu tablo Ak Parti grubunun toplandığı günlerde ve Bakan Soylu ile Berat Albayrak'ın katıldığı toplantılarda hiç değişmedi.. 9 ocak ve 21 kasım AKP grup toplantılarında olduğu gibi.

Süleyman Soylu hep oturduğu o koltuktaydı. 11 Aralık, 14 kasım toplantılarında olduğu gibi. Ta ki 16 ocak’a kadar. Zaten kriz de bu yüzden çıktı.

Soylu’nun ekibinden bir danışman geldi önce, baktı ki koltuk dolu, kim olduğunu öğrenmeye çalıştı, öğrendi de.. O koltukta oturan Aile BakanıKaya'nın ekibindendi..

Soylu'nun danışmanı genç kadından koltuktan kalkmasını, o koltuğa içişleri bakanının oturacağını söyledi, ama aile bakanının danışmanı kalkmadı.

Soylunun ekibinden İkinci danışman geldi konuştu, kadın yine kalkmadı.

Bir kadın görevli geldi, genç kadın yine kalkmadı

Ardından Soylu'nun koruması da geldi, konuştu ama kadın danışman yine kalkmadı..

Başka bir koruma göründü, bazen diz çöktü bazen ayakta konuştu.. Genç kadın nuh dedi, peygamber demedi, yine yerinden kalkmadı..

Soylu’nun ekibinden tam 7 kişi.. Dakikalarca, genç kadını kalkması için ikna etmeye çalıştı ama kaldıramadı.. O danışman zaman zaman başı önde elindeki telefon ile sürekli birileriyle yazıştı.

45 dakika geçti, bir anda kalktı, ikna mı olmuştu, bilinmiyor, diğer taraftaki koltuğa oturdu.. Sonunda İçişleri Bakanının ekibinden birisi koltuğu kaptı.. yüzünde gülücüklerle ve bir de tebrik aldı yan koltuktaki diğer görevliden.

Ama sevinci kısa sürdü.. Bakan Fatma Betül Sayan Kaya göründü kapıda.. Hiç sağa sola sapmadan, doğruca kendisi için tutulan ama kaptırılan yere gitti, Soylu'nun ekibinin yanına.

Çok sinirliydi. Bakan Kaya konuşurken Soylu için koltuk tutan danışman ağzını dahi açamadı, yaşadığı sıkıntı vücut diline yansıdı.

Fatma Betül Sayan Kaya tarafından azarlandığı gözlenen Soylu’nun danışmanı sonunda koltuktan kalktı.. İstemeye istemeye, ama çaresizdi..

Berat Albayrak'ın hemen arkasında bu kez Soylu değil Bakan Kaya vardı.. Sabır, sert mücadele ve son hareketle.. Neden bu kriz miydi bilinmez zaten İçişleri Bakanı da bu hafta gruba gelmedi.

İŞTE O VİDEO