Abone Ol

Fatih Terim kimdir? Fatih Terim kaç yaşında?

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim corona virüsüne yakalandığını açıkladı!

Fatih Terim kimdir? Fatih Terim kaç yaşında?

Fatih Terim kimdir kaç yaşında? Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim corona virüsüne yakalandığını açıkladı!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, corona virüsüne yakalandığını açıkladı. Tecrübeli teknik adam yaptığı açıklama "Bugün yapılan test sonuçlarına göre Corona Virüs sonucum pozitif çıkmıştır." dedi. Uzun süredir sarı kırmızılı takımı yöneten Fatih Terim'in açıklaması sonrası hayatına ilişkin bilgiler sporseverlerin gündeme geldi. Peki, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim kimdir? Fatih terim kaç yaşında?

Fatih Terim kimdir? Fatih Terim kaç yaşında? - Resim: 1Fatih Terim: Koronavirüs sonucum pozitif çıkmıştır

İşte,

Fatih Terim'in biyografisi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim Corona virüsü testinin pozitif çıktığını duyurdu. Sarı kırmızılı kulüpte, ikinci başkan Abdurrahim Albayrak ve eşinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından Terim'in test sonucunun pozitif çıkması spor camiasında üzüntüyle karşılandı. İmparator lakabıyla bilinen Fatih Terim'in hayatı haberlerin ardından araştırılmaya başlandı. İşte, Fatih Terim'in spor hayatına ilişkin merak edilen bilgiler...

FATİH TERİM KİMDİR?

Fatih Terim 4 Eylül 1953'de Adana'da doğdu. Türk teknik direktör ve defans pozisyonunda oynamış eski millî futbolcudur. Futbola Ceyhanspor'da başladı. Türkiye 2. Ligi'nde şampiyon olarak 1. Lige geçen Adana Demirspor'da sergilediği oyun ile ilgi çekti ve bir sonraki sezon Galatasaray'a transfer oldu. 1985'te futbola veda edene kadar Galatasaray'da futbol oynayan Terim Galatasaray'da takım kaptanlığını da üstlendi. Galatasaray formasıyla 327 maç oynadı.

Mayıs 1996'da Fatih Terim, Galatasaray'la yıllar sonra teknik direktör olarak anlaştı ve Avrupa Futbol Şampiyonası'nın bitmesi ile Galatasaray'ın başına resmi olarak geçti. Kadroya Rumen futbolcu Gheorghe Hagi'yi katan Galatasaray, sezona Almanya'da hazırlandı. Terim'in ilk resmî maçı 10 Ağustos 1996'da oynanan Vanspor maçı oldu. Maçı Galatasaray, Hagi'nin golleri ile 2-1 kazandı. Terim, ilk sezonunda Türkiye millî takımında beraber çalıştığı Rasim Kara'nın çalıştırdığı Beşiktaş ile şampiyonluk mücadelesi verdi. Çekişmeli geçen şampiyonluk mücadelesinde iki takım 30. hafta karşı karşıya geldi ve Hagi'nin 86. dakikadaki golüyle maç 1-1 berabere bitti. Böylece 5 puanlık fark kapanmadı ve Galatasaray geri kalan maçlarının hepsini kazanınca Terim kariyerinin ilk Türkiye ligi şampiyonluğunu kazandı. Sezon boyunca iki mağlubiyet alan Galatasaray'ın bu maçları Fenerbahçe derbileriydi. Ayrıca aynı sezon Mart ayında bir önceki seneden kalan Cumhurbaşkanlığı Kupası maçını Fenerbahçe'yi 3-0 yenerek kazandı. Bu kupa Terim'in Galatasaray'daki ilk kupası olmuştu. İki ay sonra aynı kupayı, bu sefer Kocaelispor'u 2-1 yenerek takımıyla birlikte kaldırdı.

1997-98 sezonunda şampiyon kadroyu bozmayan Terim defansa deneyimli oyuncu Gheorghe Popescu ve genç yetenek Fatih Akyel'i monte etti. Ayrıca altyapıdan çıkan 17 yaşındaki Emre Belözoğlu'yu da ekibe dahil etti. Terim, lige iyi bir başlangıç yapamasa da Galatasaray'ı UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına taşıdı. Galatasaray ilk yarıyı 6 puan geride 3. olarak bitirdi, 19. haftadan sonra ise yenilgi yaşamadı. 31. hafta Fenerbahçe'nin 2 puan önünde liderlik koltuğuna oturan takım, iki hafta sonra bir kez daha şampiyonluğunu ilan etti.

Kadroda istikrar sağlayan ve başarıyı yakalayan Galatasaray'daki kaleci problemi de 1998-99 sezonu başında Claudio Taffarel'in takıma katılmasıyla çözüldü. Terim, ayrıca takıma Hasan Şaş'ı kazandırdı. Bir önceki sezon gibi Terim, yine takımını UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına taşıdı. Ligde ve kupada ise Beşiktaş ile mücadele ettiler. Galatasaray, 22. haftada liderlik koltuğuna oturdu ve sezon sonuna kadar bu unvanı korudu. Ayrıca rakibini Türkiye Kupası'nda da yenerek bu kupayı müzesine götürdü.