Abone Ol

Fatih Portakal’dan RTÜK'ün haksız cezasına yanıt: Haber vermeye devam edeceğiz

Medyafaresi.com özel haber- FOX TV ana haber sunucusu Fatih Portakal, RTÜK tarafından verilen para ve 3 gün yayın durdurma cezasını bu akşam yayınlanan ana haber bülteninde değerlendirdi.

Zeynep Güçlücan / Medyafaresi.com özel haber

RTÜK haksız ve hukuksuz bir kararla Türkiye'nin en çok izlenen ana haber bülenine, Fatih Portakal ile FOX Ana Haber'e 3 gün yayın durdurma cezası verdi. RTÜK ayrıca Fatih Portakal'ın yorumları nedeniyle en üst sınırdan para cezası uygulanmasına karar verdi.

BU cezaya Türkiye'nin tüm kesimlerinden büyük tepki geldi. Sosyal medyada RTÜK'e yönelik tepkiler çığ gibi büyüdü. Muhalefet liderleri ve basın örgütleri ayağa kalktı.

Herkes Fatih Portakal'ın RTÜK cezasına nasıl bir yanıt vereceğini merak ediyordu.

Türkiye'nin en çok izlenen ana haber sunucusu Fatih Portakal bu akşamki FOX ana haber bülteninde RTÜK'ün verdiği ceza konusunda muhalefetin ve basın örgütlerinin açıklamalarını ekrana getirdi. Ardından kendisi de cezayla ilgili kısa bir değerlendirmede bulundu.

HER BİRİNİ 2'ŞER KEZ TEKRAR TEKRAR İZLEDİM

Fatih Portakal şöyle konuştu:

"RTÜK  tarafından FOX Haber'e benim yaptığım söylemlerden dolayı para ve 3 gün yayın durdurma cezası verildi. Sadece düşüncelerin paylaşıldığı şeylerdi, her birini ikişer defa izledim. Benim zaten hakaret etme gibi bir huyum, niyetim olamaz. Geldiğimiz noktada maalesef RTÜK'ün vermiş olduğu böyle bir cezayla karşı karşıyayız...

SESSİZ ÇIĞLIK EKRAN BAŞINDA

Kimlerden ses yükseldi derseniz; Türkiye Gazeteciler Sendikası'ından Basın Konseyi'nden, Gazeteciler Cemiyetinden ve muhalefetten yükseldi. Onlar burada, sessiz bir çığlık da ekran başında, sizlersiniz.." dedi.

İşte Fatih Portakal'ın açıklamaları:

medyafaresi.com