Abone Ol

Fatih Portakal'dan okul arkadaşı Ekrem İmamoğlu'na flaş destek: Her cuma namaza giderdi

Gazeteci Fatih Portakal, üniversite yıllarından arkadaşı olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cuma namazı sonrası bir vatandaşla yaşadığı tartışmayla ilgili konuştu. Portakal, İmamoğlu'nun gençlik yıllarında da cuma namazlarına giden biri olduğunu söyledi.

Fatih Portakal'dan okul arkadaşı Ekrem İmamoğlu'na flaş destek: Her cuma namaza giderdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 26 Ocak'ta, Cuma Namazı çıkış bir vatandaşın "Camilere, cumalara neden seçimden seçime geliyorsun?" tepkisiyle karşılaşmış ardından "Ben yaradana dua etmeye geliyorum. Başkası gibi hava atmaya değil" şeklinde karşılık vermişti.

Sözcü TV’de Ana Haber Bülteni’ni sunan Fatih Portakal, İmamoğlu ve vatandaş arasında geçen tartışma haberini “Siyasal İslamın eseridir bu” diyerek ekrana getirdi. Ardından üniversite yıllarından arkadaş olduğu Ekrem İmamoğlu'nun nasıl biri olduğunu anlatan Fatih Portakal şu ifadeleri kullandı:

“Ekrem İmamoğlu’nu iyi tanırım. Yiğidi öldür hakkını yeme. Ekrem her cuma namazına giden adamdı, futbolu çok severdi, kalecilik yapardı, bildiğim kadarıyla da üniversite takımının, fakülte takımının kalesini koruyordu. İyi bir Trabzonsporluydu, orucunu da tutardı cuma namazına da giderdi. Böyle bir adamdı, bir kereden bir kereye de ağzında kötü bir laf duymadım hakarette duymadım. İşte ‘Siyasal İslam’ bu hale getirdi ülkeyi. Secdeye başını koyduğunda onu Müslüman zannediyor, iyi bir Müslüman zannediyor. Kafa bu maalesef, zihniyet bu maalesef.”